מורן אביסרור מציגה את הלהיט של החג: טנזיה צלעות טלה
02.10.24 / 07:36
לכבוד ראש השנה שמתחיל ממחר, ואם לא הספקתם לחשוב על מנה סופר טעימה ומותאמת לחג, מציגה וממליצה לכם אושיית העיר, מורן אביסרור מבאר שבע, מתכון לטנזיה צלעות טלה מרוקאי עם פירות יבשים, אגוזים ומה לא, שאין אחד מיושבי השולחן שלא ירצה מנה. או שתיים.
צלעות טלה בטנזיה
מתכון:
את צלעות הטלה לטגן עם טיפונת שמן משני הצדדים עד לקבלת צבע חום זהבהב.
להוציא ולהניח בצד.
לפרוס 2 בצלים גדולים ולשים באותו הסיר עד להזהבה.
משרים לכמה דקות פירות יבשים – כל מה שאתם אוהבים
המלצה שלי: שזיפים, צימוקים, משמשים, שקדים ואגוזים.
אני משרה, מסננת, ושמה על הבצל. מערבבת מעט יחד, מוסיפה כוס וחצי מים רותחים. ברתיחה מוסיפה קצת יותר מחצי כוס סוכר, כמה סיבובים של סילאן, רבע כפית קינמון, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, ונגיעה של כורכום.
כשהכל מבעבע - מבשלים שלוש עד ארבע דקות יחד על אש נמוכה.
לאחר מכן מסדרים מעל את הצלעות, מכסים בנייר אפייה ומעל את מכסה הסיר (סיר שנכנס לתנור)
מכניסים לתנור שחומם מראש על למשך שעה עד שעה וחצי.
פותחים ומתעלים - פשוט ריבה!
אפשר להשאיר מכסה פתוח לכמה דקות להשחמה נוספת.
מומלץ להגיש עם אורז לבן .
בהצלחה. ️
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]