"האופניים זה כלי העצמה לבני נוער"

$(function(){setImageBanner('b74a4eff-7d3e-4a1d-b5ab-a0e9773f7293','/dyncontent/2022/9/29/6d85e308-fcfa-410d-ae1c-105b97c61e18.jpg',15320,'מכללת השף אייטם',525,78,false,33920,'Image','');})

איך בעקבות משבר גירושים גילתה דנה מאיר את העוצמה שברכיבת אופניים וכיום מדריכת אופניים של נוער בסיכון ונוער בדואי להעצמה ומנהיגות. לקראת מרוץ גראן פונדו ערבה אליו מתכוננים דנה והנערים, שמענו ממנה על התהליך שעברה ורכיבת השטח ככלי להעצמה

שבעה נערים בדואים כבר חורשים את המסלולים בדרום הארץ בימים אלו כהכנה למרוץ גראן פונדו ערבה 2020 שיתקיים במרץ. מאחורי הקבוצה עומדת דנה מאיר, רוכבת שטח שמספרת ל'באר שבע נט' איך הרכיבה הפכה לכלי העצמה עבורה, אחרי שחוותה משבר גירושים, ואיך מינפה את המצב והפכה למדריכת אופניים שמשתמשת באופניים ככלי העצמה לנוער בסיכון ונוער בדואי בנגב.

דנה מאיר, בת 54, בת להורים מניו זילנד, עלתה לארץ בגיל 19 כדי להתגייס ושירתה כמדריכת חי"ר וצלפים. כיום דנה מתגוררת במדרשת בן גוריון, גרושה עם שלושה ילדים,  ועובדת כמדריכת אופניים ומורת דרך. לאחר השירות החליטה להישאר בארץ ולהקים משפחה. עם השנים נקלעה דנה למשבר גירושים, אשר בעקבותיו לקחה שתי החלטות משמעותיות ביותר: האחת לעבוד לדרום לפני 15 שנה והשנייה לעזור לעצמה להתאושש ולהתגבר על המשבר באמצעות רכיבה על אופניים. "מהילדות רכבתי, האופניים היוו עבורי כלי תחבורה ונתן לי אפשרות להיות עצמאית. בהמשך הדרך אופניים תמיד היוו עבורי חיבור לטבע וכלי להעצמה, במיוחד בצמתים ומשברים בחיי. ברכיבה הרגשתי מאושרת", סיפרה דנה ל'באר שבע נט'.

צילום דנה מאיר

המעבר לדרום עורר את שאלת הפרנסה מחדש והיות שתמיד רצתה לעסוק בספורט וחינוך מיוחד הצטרפה ברגע שנפתח קורס ראשון, להדרכת רכיבת אופניים מטעם ווינגייט בבאר שבע. כמו כן, דנה בוגרת תוכנית מנדל למנהיגות חברתית בנגב כאשר גם עבודת הגמר שלה היתה בנושא "העצמה דרך האופניים". לפני 8 שנים השתלבה בכפר "רוח המדבר" ליד מועצת רמת נגב, שמהווה תחנה לבני נוער כחלופה למעצר ומעניק להם כלים לשינוי חייהם, הזדמנות אחרונה לפני שהם עלולים למצוא את עצמם בכלא. דנה ידעה מניסיונה האישי כיצד רכיבת השטח הפכה לכלי מעצים ואיך הכלי הזה ישפיע לטובה על בני הנוער המאופיינים כנוער בסיכון.

איך לדעתך הרכיבה משפיעה על אותם בני נוער?

"אופניי שטח לבני נוער בסיכון נותן להם מסגרת בו הם מגלים את הכוחות שלהם, שמירת גבולות, כיבוד חוקים, לקיחת אחריות, פיתוח מנהיגות, יכולת לבחור דרך נכונה וגם יכולת להתמיד למרות הקשיים".

 דנה מאיר עם הנערים באימון. צילום דנה מאיר

לצד קבוצת נוער שפתחה תוך שנה הצטרפו אליה גם קבוצה של מבוגרים המכורים לאלכוהול וסמים. בעזרת תרומה של אופניים לימדה אותם כיצד ללשים ברקס בחיים, איך להיות חלק מקבוצה, איך להיות מנהיג, איך לנווט ולהשתמש במהלכים של האופניים כמשל למהלכים בחיים. כעבור מספר שנים הצטרפה דנה לכפר חינוכי שפתחה הסוכנות היהודית לנוער בדואי בניצנה, וכיום היא מובילה קבוצת נערים לרכיבת שטח.

לאחרונה מעורבת דנה גם בשת"פ עם בי"ס יסודי של הפזורה הבדואית "עבדה", שתלמידיו נשלחים בדרך כלל לרעות את הצאן וזו ההזדמנות הראשונה שלהם לגלות את הרכיבה על אופניים. בעקבות תרומה של 14 זוגות אופניים כיום בבית הספר פועלות שתי קבוצות של רכיבה, לבנים ולבנות בנפרד, כאשר האימונים מתנהלים באמצעות מתורגמן צמוד שרוכב עם דנה במקביל, ולקבוצת הבנות זו הפעם הראשונה בה נערות בדואיות עולות על אופניים.

איך הרכיבה על האופניים השפיעו על התהליך האישי שאת עברת?

"תמיד אהבתי אופני שטח, הרגשתי שזה מעצים אותי במיוחד אחרי משבר של גירושים שחוויתי, היציאה לשטח, להתחבר חזרה לעצמי ולהירגע. אבל כמובן שזה מתאים לכל גיל והחזון שלי הוא ללמד ולתמוך במדריכי נוער מכל הארץ, שרוצים להשתמש באופניים ככלי להעצמת הנוער".

עד כמה קבוצת הרכיבה והחוויה מעצימה ומסייעת לילדים הללו?

"הפזורה הבדואית בדרום הכי ענייה בארץ והחינוך בהתאם. פעם ראשונה שבפזורה נכנס חוג אופניים דרך בית ספר להעצמת הילדים. יש גאווה גדולה לילדים שבחוג שלומדים דרך האופניים גבולות, קבלת אחריות ועבודת צוות. פעם ראשונה שבנות בדואיות מהפזורה עולות על אופניים ורוכבות, יש התחלה של שינוי. זה אתגר גדול להפוך קבוצה של בודדים שרגילים לשבטיות שלהם וחלקם לא חברים אחד של השני, לקבוצה שעובדת כגוש אחד. איך לטפל במשמעת וללמד את הנערים כיצד לקחת אחריות על הגוף שלהם, על האופניים ודרך זה להטמיע את ערכים כמו התמדה, הצבת מטרות, אימון, השגת יעדים ועוד. בגראן פונדו הקרוב, שזו הפסגה של האימונים שלנו, נשתתף במקצה מיני-פונדו של 54 ק"מ. אנחנו מתאמנים כרגע פעמיים בשבוע לקראת האירוע, המטרה לסיים את המסלול ולהיות גאים בדרך שעשינו".

 צילום דנה מאיר

 

פסטיבל האופניים "גראן פונדו ערבה" הבינלאומי שיתקיים ב- 6-7.3.20 (שישי-שבת) הוא אירוע רכיבת אופני כביש תחרותי ועממי, בהפקתה של חברת גראן פונדו ישראל, בחסות המועצה האזורית ערבה תיכונה ובשת"פ עם איגוד האופניים הישראלי, משרד התיירות, משרד התרבות והספורט, המשרד לשיתוף פעולה אזורי, מרכז הפועל, קק"ל ועוד.

בשבת 7.3.20 ייצא לדרך גראן פונדו ערבה תיכונה הבינלאומי, בהשתתפות עשרות קבוצות מקצועיות מישראל ומחו"ל ומאות רבות של רוכבים ורוכבות, על מסלול מעגלי באורך של 130 ק"מ, שיתחיל ויסתיים במרכז ספיר בערבה התיכונה, יכלול את הטיפוס המסורתי של מעלה עקרבים ויעבור במכתש הגדול, נחל צין ודרך השלום, במסלול שהוא חוויה מדברית עם נופים עוצרי נשימה. מסלול הגראן פונדו יכלול גם מקטע גראבל סלול ומתוחזק באורך של כ- 7 ק"מ, כמחווה למרוץ הסטראדה ביאנקי באיטליה ואירועי אופני כביש נוספים בעולם, המשלבים מקטעים אתגריים בתוך מסלולי הרכיבה שלהם.

כמו כן ייערך מקצה מיני פונדו עממי באורך של 56 ק"מ מישוריים, המתאימים גם למשפחות ולבני נוער מעל גיל 14. באירוע תשתתף גם קבוצת Israel Cycling Academy אשר תשתתף השנה גם בג'ירו האיטלקי ובטור דה פראנס, ויתאפשר לבאי האירוע להכיר את הרוכבים ולשמוע על התוכניות של הקבוצה לעונת 2020. כמו כן ישתתפו באירוע "ותיקי ענף האופניים" הישראלי, שזכו בתחרויות רכיבה בארץ בשנות ה – 70, ה- 80 וה- 90.

פרטים נוספים והרשמה באתר הבית של המרוץ.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('88bebc1a-9322-484a-8a6d-1a6ae7dcf8ae','/dyncontent/2024/12/15/9d8d2386-821e-41e6-8d2c-0cea317f3fe9.jpg',18362,'קפאסה 0924 אייטם',525,78,true,33922,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('88bebc1a-9322-484a-8a6d-1a6ae7dcf8ae','/dyncontent/2024/12/16/5c5d8b83-5020-4fcc-ac7e-f28cfb249867.jpg',18815,'שפרה 1224 אייטם',525,78,true,33922,'Image','');},7]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה