מבצע נגד הגמלים המשוטטים: בעלי גמלים נבהלו מהמשטרה ושחררו גמלים לחופשי
30.01.18 / 17:57
משטרת ישראל, משמר הגבול ויחידות הפיצוח של משרד החקלאות יצאו למבצע ברחבי הדרום ותפסה עשרות בעלי חיים משוטטים, בהם גמלים ופרות ששוטטו חופשי ללא בעלים. החיות הועברו למכלאות ומספר בעלי מתחמים שזיהו את המשטרה ושחררו את הגמלים לחופשי, זומנו לדין פלילי.
בעלי החיים המשוטטים בנגב היא תופעה שגרמה לא אחת ולא פעמיים לתאונות דרכים קשות, שאף גבתה את חייהם של רבים מתושבי הדרום, האחרון שבהם, ליאל אלמקייס בן ה-13 שנהרג לפני כשבועיים לאחר שרכב משפחתו פגע בגמל ששוטט בכביש. כזכור, במאי 2016 קיפחה את חייה תושבת באר שבע מיכל ונטורה ז"ל כתוצאה מהתנגשות בשלושה גמלים ששוטטו בכביש 40. למעשה, בעשור האחרון (2008-2017) נהרגו 15 בני אדם בתאונות דרכים עם בעלי חיים, חלקם הגדול בתאונות עם גמלים בנגב. לפי נתוני עמותת "אור ירוק" בשנים אלו נפגעו 350 בני אדם, מעל 50 מהם באורח קשה.
שוטרי משטרת ישראל ולוחמי משמר הגבול סייעו בשבועיים האחרונים ליחידה הארצית לפיקוח בשטחים הפתוחים - "הסיירת הירוקה" באיתור ותפיסת גמלים ובעלי חיים משוטטים. במהלך החיפושים שנערכו בשבוע שעבר אותרו 6 גמלים ששוטטו בסמוך לכביש 90, ללא בעלים. הגמלים נתפסו על ידי פקחי הסיירת ויחידת החילוט והועברו למכלאה. בנוסף להם עוכב לחקירה חשוד על ידי השוטרים בחשד לאי נקיטת זהירות ובאמצעי זיהוי בבעלי חיים.
הבוקר (שלישי) נמצאו 4 פרות משוטטות באזור קיבוץ חצרים. יחידת הפיצו"ח ופקחי הסיירת לכדו את הפרות והעבירו אותן למכלאה. במקביל לכך, נערכו סריקות בכביש 40 סמוך למצפה רמון, שם נבדקו חמישה מתחמי גמלים. עת שהבחינו בעלי הגמלים בשוטרים, פתחו את המכלאות והבריחו את הגמלים לשטחים הפתוחים ואלה לא נתפסו. פקחי יחידת הפיצו"ח נתנו דוחות לבעלי המתחמים הללו ו-3 זומנו לחקירה פלילית.
מהמשטרה נמסר כי "בעלי החיים המתהלכים בקרבת צירי התנועה, ולעיתים אף על נתיב הנסיעה, מסכנים חיים לא אחת. לעיתים, תאונות דרכים אלו מסתיימות באופן טראגי. משטרת ישראל פועלת כל העת יחד עם גופים נוספים באמצעות מבצעים יזומים ופעילות שוטפת במפגעים נקודתיים על מנת למנוע את הסיכון ככל שניתן לציבור משתמשי הדרך".
במשטרה הוסיפו כי "אנו מכירים בחשיבות הרבה לטיפול בתופעת בעלי החיים המסתובבים המסכנת חיים ולכן אנו פועלים כל העת ומסייעים לאותם גופים באמצעות מבצעים יזומים ופעילות שוטפת במפגעים נקודתיים. חשוב לציין, אזור הנגב בו משוטטים בעלי החיים מאופיין בשטחים פתוחים ונרחבים ומאות קילומטרים של כבישים ובשל כך נדרשת פעילות ממוקדת, תוך שילוב זרועות בין גופי הפיקוח והאכיפה השונים, בשטחים בהם מאותרים בעלי החיים".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]