מצפצפים על החוק ועל הנכים
03.12.19 / 09:09
מבדיקה שנערכה בעמותת אור ירוק לכבוד היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלויות, נמצא כי לא מעט באר שבעים מצפצפים על החוק ומחנים בחניית נכים על אף שהם אינם נכים
היום (שלישי, 3.12) מציינים ברחבי העולם את היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלויות. כאשר בישראל 2019 עדיין מתרחשים מצבים בהם חניית נכים נתפסת על ידי אדם שאינו נכה, זאת על אף שמקום החניה השמור לנכים מסומן באופן בולט למדי.
וכן, על אף ההבנה כי כאשר אדם נכה נאלץ לחנות בחניה שאינה שמורה לבעל צרכים מיוחדים, הוא מסתכן במקום חניה שהגישה ממנו ליעדו עלולה לסכן את חייו ובמקרים רבים הדלת לא תוכל להיפתח בצורה שתאפשר לנכה לצאת מרכבו או שהיציאה מתאפשרת רק מן הצד של הכביש.
אם לא די בזאת, במקרים רבים בעלי תו נכה מוצאים עצמם מתמודדים עם תנאי דרך שלעתים בלתי אפשריים עבורם, דורשים מהם מאמצים גדולים ובעיקר מסכנים את חייהם. ובצער עמוק ניתן לראות כי למרות שאגף התנועה במשטרת ישראל מתייחס לחניה במקום השמור לנכה כעבירת בריונות, עדיין ישנם נהגים המצפצפים על החוק ומרשים לעצמם לחנות במקום השמור לאדם נכה.
לאור זאת, בעמותת אור ירוק אספו נתונים אודות כמות הדוחות שרשמו פקחי העיריות בישראל, לנהגים שחנו באופן לא חוקי בחניית נכים בין השנים 2013 ל-2018. זאת במטרה להבין האם עבירה חמורה זו נאכפת ובאיזה קנה מידה.
הנתונים שנמצאו אינם מעודדים כלל, כאשר מתוך 22 ערים שמסרו את הנתונים, באר שבע נמצא במקום הרביעי (ובמקרה זה הלא מכובד) אחרי תל-אביב, ירושלים וראשון לציון, עם מספר דוחות גבוה משמעותית, 8,701 דוחות שניתנו בגין חניה שלא כחוק בחניית נכים.
ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק אמר: "קשה להאמין שישנם עדיין נהגים החונים שלא כחוק בחניית נכים, תופסים מקום חניה של אדם עם צרכים מיוחדים ומסכנים אותו. גם בלי שיתפסו להם את מקום החניה, במקרים רבים, נהג שתופס מקום חניה של נכה מקשה עליו עוד יותר את שגרת יומו ולמעשה מונע ממנו ביצוע פעולות פשוטות ויומיומיות כמו ללכת לקניון, לבנק או לבית קפה".
והוסיף: "המשטרה והרשויות המקומיות חייבות להגביר את האכיפה כלפי נהגים שחונים במקום חניה השמור לאדם עם צרכים מיוחדים כדי שגם אוכלוסייה זו תוכל לנהל אורח חיים תקין. בנוסף ראשי הרשויות חייבים לוודא שחניות הנכים בעירם אכן מתאימות לנכים, צבועות היטב, ללא בורות וחריצים המסכנים את המשתמש ומונגשות בצורה נוחה ובטוחה. הגיע הזמן לחבק ולעזור לאנשים עם צרכים מיוחדים ולהפסיק להתעלם מהם".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]