יריב בוהדנה, שהורשע בעקבות ״יצאת צדיק״ - מערער על עונש המאסר שקיבל
18.05.23 / 11:36
בוהדנה שזכה לכינוי "הטכנאי הרמאי" מהדרום והורשע בעקבות תכנית "יצאת צדיק", טוען כי בית המשפט החמיר עם עונשו בין היתר מאחר ולא לקח בחשבון לכאורה את השיקום שעבר מאז ביצוע העבירה. עוד נטען כי היה מדובר בניסיון ולא בעבירה עצמה לכאורה
חודש לאחר מתן גזר הדין, יריב בוהדנה מערער על עונש המאסר שקיבל. כזכור, בית משפט השלום בבאר שבע גזר עליו 10 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי ותשלום קנס, זאת לאחר שהורשע על פי הודאתו בעבירות של ניסיון לקבלת דבר במרמה והסגת גבול בזמן שביצע עבודה במיתר.
בוהדנה נעצר באוגוסט 2017 בעקבות תכנית "יצאת צדיק", בחשד שהתחזה לטכנאי מוצרי חשמל והונה את נציגת התכנית. בערעור שהגיש לבית המשפט הוא טוען כי בית המשפט החמיר עימו וכי היה עליו להחריג את המקרה, זאת בין היתר בשל השיקום שעבר והמלצת קצין המבחן וכן כי היה מדובר לכאורה בעבירת ניסיון, ולא בעבירה מוגמרת של מרמה.
"הן בגזר הדין והן בתסקירי שרות המבחן עולה בבירור כי המערער עבר תהליך משמעותי של שיקום וכי בחלוף 5 שנים מביצוע העבירה המערער מגלה תובנות באשר להתנהלותו וכי קיבל כלים מפחיתים ממסוכנותו" – נכתב בכתב הערעור.
"כל אימת שבית המשפט מגיע למסקנה כשמדובר בעבריין שהשתקם, הרי שעליו לשקול בכובד ראש את הצורך להעדיף את שיקולי השיקום על פני שיקולי ההרתעה" - עוד נכתב, "שאם לא כן, הרי תמיד נמצא כי יש שיקולי ענישה המצריכים את ענישתו של עבריין וכי שיקולי שיקום הינם משניים". עוד נטען כי "מדובר בעבירת ניסיון, ולא בעבירה מוגמרת של מרמה ובית משפט קמא לא נתן לכך כל ביטוי עת קבע את מתחם הענישה בתיק זה".
על מעלליו של "הטכנאי הרמאי מהדרום"
בדצמבר 2018 במסגרת תכנית הטלוויזיה "יצאת צדיק" בוהדנה הוזמן לתקן תקלה במזגן בבית פרטי, כשהגיע למקום פגש את נציגת התכנית, שהציגה עצמה כבעלת הבית וביקשה ממנו לטפל במזגן בסלון. בוהדנה החל לבדוק את המזגן וזיהה את התקלה היזומה שנעשתה בו, חרף כך, לאחר שתיקן את התקלה טען בפני נציגת התוכנית שעליו לבצע פעולות נוספות לתיקון המזגנים ולוח החשמל בבית.
בסיום העבודה בוהדנה הגיש לנציגה חשבונית על סך 3,300 ₪ בה הופיע פירוט התיקונים וכן "עבודה נוספת" עליה לא פירט. כחצי שנה לאחר המקרה בוהדנה ביקש ממנהל חשבונות, המטפל בענייניו, לעיין בפנקסי החשבונות הקודמים שלו, איתר את החשבונית האמורה וביקש ממנהל החשבונות לקחת אותה יחד עם מסמכים נוספים, אך סורב. כעבור כשעתיים שב למקום ולקח את קלסר הנהלת החשבונות ללא אישור. רק אחר שמנהל החשבונות הזמין למקום משטרה בוהדנה החזיר את הקלסר ואת החשבונית.
במסגרת הטיעונים לעונש עו"ד צליל זנטי מפרקליטות מחוז דרום (פלילי) עתרה להטיל על בוהדנה עונש מאסר בפועל ותשלום קנס משמעותי, זאת על מנת שהענישה תהלום את חומרת מעשיו. בתוך כך נטען כי על אף שבמקרה זה אמנם אין קורבן ממשי, הרי שנציגת התוכנית הגנה במעשיה על נפגעים פוטנציאליים עתידיים. זאת ועוד, נטען כי פעילותו של בוהדנה פגעה בערכים המוגנים של הבטחת פעילות עסקית תקינה, שקופה ואמינה, וכי יש לתת משקל מכריע לעברו הפלילי הכולל הרשעה בעבירה זהה ובנסיבות דומות, גם אז נחשפה מרמה שביצע במסגרת התוכנית "יצאת צדיק". בנוסף, הוזכר שבוהדנה הורשע בעבר בתקיפת מנחה התוכנית.
השופטת וסגנית הנשיא, ענת חולתא, קיבלה את עמדת המדינה וקבעה במסגרת גזר הדין כי "המרמה אותה ביצע הנאשם קשורה ביחסים שבין נותן שירות מקצועי ללקוח. מטבע הדברים, הלקוח הנזקק לשירות מקצועי לטיפול בתקלה אינו בעל ידע או ניסיון המאפשרים לו לבקר ולבחון את האבחון שמבצע בעל המקצוע או את טיב השירות שמקבל. יחסי אמון בסיסיים שבין נותן שירות ללקוח הם תנאי בלעדיו חברה מודרנית אינה יכולה להתקיים". בנוסף, ציינה כי "הנאשם ביצע את עבירת המרמה תוך תכנון מוקדם, מניפולציה והצגת מצג שווא. הנאשם ביצע את המעשה ממניע כלכלי להפקת רווח על חשבון הזולת והתכוון לבצע גזל של הלקוח על מנת להגדיל את הכנסותיו".
בתוך כך, גזרה השופטת חולתא על בוהדנה 10 חודשי מאסר בפועל (6 חודשי מאסר בפועל והפעלת מאסר על תנאי) ומאסר על תנאי. בנוסף, הפעילה התחייבות קודמת שהוטלה עליו בסך של 7,000 ₪ והשיתה עליו קנס בגובה 2,000 ש"ח.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]