חייל צה"ל נעצר באשמת ביצוע עבירות נשק
03.08.20 / 01:55
ביהמ"ש העליון קיבל את עמדת הפרקליטות והורה על מעצרו עד תום ההליכים המשפטיים של חייל צה"ל, בן 19, המואשם בביצוע עבירות נשק מחודש אפריל האחרון
כזכור בחודש אפריל האחרון התקבל במשטרת ישראל דיווח על התפרצות דרך הגדר לבסיס הצבאי משמר הנגב ועימות עם חייל שהיה בשמירה תוך נסיון חטיפת נשקו האישי. שוטרים הגיעו למקום ומתחקור ראשוני עלה כי חשוד נמלט מהמקום, נפתחו סריקות.
בעקבות האירוע נפתחה חקירה משותפת למחלק פח"ע ביחידה המרכזית (ימ"ר) נגב, שירות הבטחון הכללי והיחידה המרכזית (ימ"ר) במרחב מצ"ח דרום אשר לוותה בידי פרקליטות מחוז דרום (פלילי).
עם התקדמות החקירה עלה בידי החוקרים החשד כי האזרח תושב רהט קשר קשר לגניבת כלי נשק מהבסיס עם החייל קרוב משפחתו. לצורך קידום המשימה החל החייל לצלם ולאסוף מודיעין בתוך הבסיס תוך שהוא מעביר את המידע והתמונות לאזרח תושב רהט וזה עפ"י החשד העבירם לידיעת שותפיו לתכנון, תושבי אידנה.
בעקבות הממצאים בהחלטת ביהמ"ש העליון צוין, כי "המקרה דנן עוסק בהיערכות לשליחת יד בנשק צבאי שסופה מי ישורנו... גם כאשר מדובר בנאשמים צעירים שההמלצות של שירות המבחן בעניינם מקבלות משקל נכבד, בסופו של דבר אלה אינן מחייבות".
מדובר בכתב אישום נגד 4 נאשמים, שחדרו לבסיס "משמר הנגב" בו שירת החייל במטרה לגנוב רובי M-16 מהנשקייה. במסגרת הקשר, החייל מסר לשותפיו מידע אודות מיקום מחסני הנשק, דיווח על כמות של כ-2000 כלי נשק בנשקיה, העביר להם תמונות שצילם בבסיס, סיפר על האפשרויות לבצע את הגניבה ובזמן האירוע אף אבטח מבחוץ.
כתב האישום מייחס לנאשמים, כל אחד לפי חלקו, ביצוע עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, הסגת גבול, עבירות נשק, פציעה בנסיבות מחמירות, תקיפה הגורמת חבלה של ממש, ועוד.
הפרקליטות ביקשה לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם. בעניינו של החייל, המליץ שירות המבחן לשחררו מהמעצר.
בית המשפט העליון (כב' השו' ד' ברק-ארז) קיבל כאמור את עמדת הפרקליטות וציין, כי "אכן, נסיבות חייו של העורר אינו פשוטות, אולם, לא ניתן להפריז בהערכת המסוכנות העולה מן העבירות המיוחסות לו. נקודת המוצא היא החומרה הברורה הגלומה בעבירות נשק, שמקימות חזקת מסוכנות סטטוטורית. אולם, הדברים אינם מסתיימים בכך. המקרה דנן עוסק בהיערכות לשליחת יד בנשק צבאי שסופה מי ישורנו. כעולה מכתב האישום נגדו, העורר השתמש בגישה שניתנה לו למתקנים צבאיים לצרכים פליליים אשר היו עלולים להביא לפגיעה בחפים מפשע, ואף הביאו להתעמתות עם שני חיילים. כל זאת עשה העורר בתכנון משותף עם אחרים וביוזמתו, תוך התעלמות מוחלטת מהשלכות מעשיו.
בבית המשפט העליון יצג את המדינה עו"ד חיים שוייצר מהמחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה. בהליך המעצר בבית המשפט המחוזי- עו"ד אורלי פיתוסי מפרקליטות מחוז דרום (פלילי).
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]