מועדון מודל האו"ם באוניברסיטת בן גוריון שם זרקור על המצב בקטלוניה

$(function(){setImageBanner('1552e718-78f8-4acd-8829-4e34becff57f','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33969,'Image','');})

במסגרת אירוע מיוחד שהתקיים באוניברסיטת בן-גוריון בתאריך 1.11 נכחה סגנית שגריר ספרד בישראל, גב' אלחנדרה דל-ריו נובו. האירוע היה בסימן מאחורי הקלעים על המצב בקטלוניה'. השיחה התרחשה בצל אירועים בהם חלק מתושבי חבל קטלוניה הביעו את רצונם להחיל עצמאות על חבל הארץ תוך היפרדות כלכלית מממשלת ספרד. בתאריך 1.10 התקיים משאל עם ובו הצביעו 43% מבעלי זכות ההצבעה ובתוכם 90% הביעו רצון בעד היפרדות מספרד.

במהלך השיחה העלתה סגנית השגריר נקודות חשובות ומעניינות לגבי מצב המתמשך בחבל קטלוניה. כאמור, החבל משתרך על פני שטח של 32,114 ק"מ ונמנים בו כ-7.5 מיליון אזרחים.  סגנית השגריר דל-ריו דיברה על ההיסטוריה של האזור, כיבוש המוסלמים האפריקנים, שלטונן של ממלכת קאסטיליה וממלכת אראגון. עליותיה וירידותיה של האימפריה זכו להשוואה מעט יותר  מודרנית, "ראיתם את משחקי הכס? אז תחשבו על זה כך, מתחתנים, נלחמים, מחליפים שלטון." אחת מאותן הממלכות, הושפעה בעיקר מהצד הצרפתי, וזוהי קטלוניה.

שנית, נקודות מפנה עיקריות שהובילו למצב בו אנו נמצאים כיום, בין אם מדובר במשבר הכלכלי של 2008 ובין אם הבחירות של שנת 2015, בהן הובטח ע"י המנהיגים קטלונים שאם ינצחו בבחירות יבצעו רפרנדום באופן וודאי. בשנת 2017 פנתה ממשלת ספרד לבית המשפט החוקתי בנושא.

-

לפי דברי דל-נובו ספרד מאמינה בזכות לאוטונומיה, אותה מקבל כל אזור במידה כזו או אחרת בהתאם לחוקה של ספרד, ובערך הסולידריות.

לאחר ההרצאה נשאלו שאלות על ידי הסטודנטים, עלו בין היתר שאלות בדבר השוואת המצב בין פלסטין- ישראל למצב הנוכחי בין קטלוניה-ספרד. לשאלה זו הגיבה סגנית השגריר כי כל ניסיון השוואה מהווה הקטנה ופישוט הגורמים ומשמעויותיהם כדי שיתאימו למסגרת, על כן שני המצבים לא דומים כלל וכלל .

שאלה נוספת נשאלה על עצם הבסיס הדמוקרטי של הכרעת הרוב: אם הרוב רוצים עצמאות קטלונית- מה המניעה? תשובתה התייחסה לחוק ולחוקה, וסיפקה דוגמא מחיי היום-יום הסטודנטיאלים. במידה ורוב הסטודנטים ירצו לאשר עישון באולמות ההרצאה, לאו דווקא חוק ורפרנדום זה יתקבל, מהסיבה הפשוטה שהדבר נוגד את רוח החוק.

את ההרצאה חתמה סגנית השגריר סיימה בנימת דאגה אודות תרחיש בו קטלוניה תתנתק מספרד- הקרע עם האיחוד האירופי שמהווה מקור לזכויות והטבות רפואיות, פוליטיות וחברתיות. האיחוד האירופי הוציא הודעה רשמית שלא יכיר בקטלוניה כמדינה עצמאית ולא ינהל איתה קשרים דיפלומטיים. כמו כן, גב' דל-ריו הביעה דאגה בפן הכלכלי. מאז תחילת המשבר עזבו את קטלוניה יותר מ-1000 חברות, בין היתר בנקים שעבדו עם הבנק המרכזי האירופי.

אירוע זה מסמל את פתיחת שנת הפעילות של מועדון מודל האו"ם של אוניברסיטת בן-גוריון הידוע בשמו BGUMUN. במסגרת המועדון מתמחים הסטודנטים בכלים מעולם הדיפלומטיה - טקטיקות למשא ומתן, חיזוק יחסים דיפלומטיים, יכולות כתיבת נאומים ועמידה מול קהל.

בעוד כחודש המועדון יארח את כנס המתחילים של ארגון מודל האו"ם בישראל בו יוכלו כ-350 סטודנטים חדשים מכלל המועדונים מהאוניברסיטאות והמכללות המובילות בישראל. להתנסות בכלים הדיפלומטיים אותם למדו במהלך השיעורים השבועיים. כמו כן, בשנה שעברה המועדון שלח משלחת דיפלומטית לכנס בינלאומי שנערך בגרנדה שבספרד ומתכנן השנה לשלוח נציגים לכנס נוסף שייערך במסטריכט, הולנד.  

BGUMUN הוא 1 מ-13 מועדונים הפועלים בחסות IMUNA - ארגון מודל האו"ם בישראל. IMUNA פועלת במטרה לקדם מנהיגים ודיפלומטים צעירים - מרכזת את כלל פעילות מודל האו"ם בישראל ברמה האקדמית ומספקת תכניות מנהיגות והכשרה בשיתוף משרד החוץ, הכנסת, שגרירויות זרות בישראל ועוד.

במהלך התכנית סטודנטים מובילים לומדים על נושאים גלובליים בוערים, מתנסים בכלים מעולם הדיפלומטיה, כגון משא ומתן, יישוב סכסוכים, עמידה מול קהל וכתיבת נאומים ע"י הדמיה של פעילות האו"ם ומפגשים עם דיפלומטים בכירים ואנשי מפתח מרחבי העולם. 

דברי סגנית השגריר גב' אלחנדרה דל-ריו נובו: הרוב המוחלט של העם הספרדי רוצה לחיות בשלום ובחופשיות. על פי אידיאולוגיה זו אנו בונים את ספרד של העשורים האחרונים. אנחנו מאמינים במדינה שלנו ואנו גאים במה שאנחנו מייצגים לעולם. בניית גבולות חדשים איננה התשובה, העתיד שלנו מבוסס על אחדות וסולידריות באירופה.

-

דברי ראש מועדון מודל האו"ם באוניברסיטת בן-גוריון נועה אלמן: בשם מועדון מודל האו"ם אוניברסיטת בן-גוריון אני מאוד שמחה ונרגשת לארח את סגנית השגרירה ומודה לה מקרב לב על הנכונות להרחיק לכת לטובת המפגש עמנו. הסטודנטים שלנו נחשפו למצב בספרד בערב שמטרתו להאיר זרקור על הנעשה באיזור לצד קבלת מידע יקר ערך על דיפלומטיה בינלאומית. אנו מאמינים כי בזכות שיח פתוח זה הסטודנטים שלנו ימשיכו בעשייתם הדיפלומטית בארץ ובחו"ל.   

דברי נשיא ארגון מודל האו"ם בישראל גבריאל בן חיים: ברצוננו להודות לשגרירות ספרד, ולסגנית השגריר הגב' אלחנדרה דל-ריו נובו על שיתוף הפעולה והנכונות לבוא לבאר- שבע ולחלוק את המידע המרתק עם הסטודנטים. שיתוף הפעולה בין השגרירויות השונות ובין הארגון תורם רבות לצמיחת המנהיגים והדיפלומטים הצעירים שלנו.

בצל הירידה בשביעות הרצון של סטודנטים באקדמיה בישראל, מתבהרת החשיבות של למידה והתנסות בכלים ומידע פרקטי.

ארגון מודל האו"ם בישראל מסייע לסטודנטים לארגן מפגשים מעין אלו עם דיפלומטים בכירים ואנשי מפתח, בכדי שיוכלו ללמוד על מאחורי הקלעים של אתגרים משמעותיים המתרחשים בעולם. בדרך, יוכלו הסטודנטים להתנסות בכלים של הפקת אירועים, נטוורקיג, שיווק, כללי התנהגות דיפלומטים ועוד.

כיום, במיוחד לאור עליית הפעילות של ה-BDS בקמפוסים מובילים בעולם, סטודנטים הם כבר לא רק המנהיגים והדיפלומטים של המחר, אלא כבר היום חלק בלתי נפרד מהמערכה.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('2f19dd93-9f2c-4275-9c0e-e4d39657b908','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33971,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה