סטודנטים מרחבי תבל לומדים באוניברסיטת בן-גוריון
01.07.18 / 13:38
לאחר הצלחת המחזור הראשון של הקורס שמירת הסביבה וקיימות, האוניברסיטה סוגרת בימים אלה את המחזור השני עם כ-2,680 סטודנטים רשומים מכל רחבי העולם
מהפכת המידע של ימינו מאפשרת נגישות למידע מכל מקום ובכל זמן. כחלק ממהפכה זו, מוסדות אקדמיה שונים חולקים את התכנים הנלמדים במסגרת המוסד לקהל באמצעות פלטפורמות אינטרנטיות. התוצאה: אלפי רשומים ממדינות שונות ומיוחדות המתחברים ללמידה משותפת בתחומי עניין שונים. אוניברסיטת בן-גוריון בנגב לוקחת חלק פעיל במהפכה זו, ומציעה את הקורס שמירת הסביבה וקיימות, הנמצא בפלטפורמת edX.org לעיון הקהל הרחב.
בקורס המועבר זו הפעם השנייה, שנסגר בימים אלו, רשומים כ-2,680 סטודנטים מ-121 מדינות שונות ברחבי העולם. רובם ככולם פעילים בקורס – צופים בסרטונים, מגיבים בדיונים ופותרים את המטלות. הסטודנטים מגיעים ממדינות רבות ובחלקן אקזוטיות: הודו, אוסטרליה, ניגריה, פיליפינים ויפן, וחלקן אף עוינות לישראל: ערב הסעודית, מרוקו, קטר, אירן ועוד.
במסגרת הקורס, חוקרים מומחים בתחומם מרצים על זיהום אוויר ומים, על מגוון ביולוגי וכיצד ניתן לשמרו, שואלים האם בנייה ירוקה היא פתרון אפשרי ומספרים כיצד כל אחד מאתנו יכול להצטרף למאבק על שמירת כדור הארץ. בנוסף להרצאות, הקורס כולל מטלות וקבוצות דיון שונות בהן הסטודנטים מרחבי העולם והארץ יכולים לתקשר זה עם זה ולהביע דעותיהם בדילמות שונות ורלוונטיות ליחידות השונות הנלמדות בקורס.
סטודנטים רבים הלומדים לתואר ראשון באוניברסיטת בן-גוריון בנגב לוקחים קורס זה כקורס בחירה כללית. לפיכך, מדובר בקורס הגדול ביותר באוניברסיטה ובו כ-1,481 סטודנטים ממחלקות שונות ומפקולטות מגוונות. בנוסף למטלות הקורס המקוונות, סטודנטים אלו נדרשים לעבור בחינת קורס מסכמת המתקיימת בתקופת הבחינות ובהתאם לאג'נדה של הקורס – הבדיקה נעשית באופן דיגיטלי וחסכוני, ללא ניירות כימיים ועותקים קשיחים של ציונים.
"ההשתתפות בקורס מדהימה, התלמידים מרחבי העולם פעילים בכל קבוצות הדיון, משימות הדילמה והתרגילים. הם מציגים עצמם לשאר התלמידים וישנם כאלו אשר מספרים על מקצועם ופעילותם הסביבתית. הם מעלים חומרים, מנתחים סביבות שונות בהתאם לדרישות ומחברים אותנו – מרצים ותלמידים אחרים – לעולמות רחוקים ומרתקים. למשל, תלמידה אמריקאית החלה בקמפיין נגד זיהום של מכרה פחם בפלורידה בעקבות סרטון ומשימת דילמה של היחידה הדנה בזיהום אוויר" אמר פרופ' ירון זיו, מייסד הקורס ומרצה בו.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]