זמן בחירות באוניברסיטת בן גוריון

$(function(){setImageBanner('5534a39a-a345-4375-99d6-b3346a68b1e7','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33969,'Image','');})

יריית הפתיחה של קמפיין הבחירות למועצת הסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון נורתה לאוויר בתחילת השבוע שעבר, ולאט לאט נאספים אליה מתמודדים מהפקולטות השונות באוניברסיטה. כנסת ישראל בירושלים, מועצת הסטודנטים בבאר שבע- הדמוקרטיה במלוא הדרה חיה ובועטת באוניברסיטת הנגב.

אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון בעיר היא הגוף העיקרי אליו נחשפים הסטודנטים, אך מה שרוב הסטודנטים לא יודעים, הוא שמאחורי כל פעילות או תהליך שאגודת הסטודנטים מוציאה לפועל, עומד הדירקטוריון הסטודנטיאלי של האגודה, או בשמו המקובל- "מועצת הסטודנטים".

מועצת הסטודנטים מורכבת משלושים ושלושה סטודנטים מתנדבים מכל הפקולטות באוניברסיטה, והם אלו שמייצגים את כלל הסטודנטים באוניברסיטה בכל הנוגע לקבלת ההחלטות בדבר פעילויות האגודה במשך השנה. במילים פשוטות יותר- מועצת הסטודנטים היא הגוף שמחלק ומאשר את תקציב האגודה, בהתאם לרצונות והצרכים העולים מהשטח. מועצת הסטודנטים מתכנסת באופן שוטף לאורך שנת הלימודים ודנה בנושאים שונים, החל מהצעות לרווחת הסטודנטים וכלה בהתוויות מדיניות בנושאים דחופים, כשאגודת הסטודנטים היא זו שמבצעת בפועל את הצעדים שיביאו מדיניות זו מהלכה למעשה.

"כל סטודנט שלומד פה, לא משנה מה הוא לומד, גם במכינה, יכול וצריך לקבל נציגות פה באוניברסיטה, בין אם זה נציג אח או שני נציגים. זו זכות גדולה. המועצה היא גוף חזק שמקבל החלטות, ולכל אדם שהולך פה בקמפוס יכול להיות נציג שיכול לשמוע את מה שיש לו להגיד, מבלי לעבור חומת בירוקרטיה גבוהה. הוא פשוט יכול לגשת לנציג שלו ולדבר איתו" אמר יונתן הרשקוביץ, בן 25, סטודנט שנה ב', יושב ראש וועדת בחירות.

השנה יתקיימו הבחירות למועצה ב-19-21.12, כשההרשמה להגשת המועמדות לנציגות נפתחה כבר בתחילת השבוע שעבר. עם זאת, על אף שההרשמה לנציגות פתוחה למשך זמן ארוך למדי, היענות הסטודנטים לתפקיד אינה גבוהה במיוחד. "המועצה היא גוף שכמעט אף אחד מהסטודנטים לא חשוף אליו בגלל שזה נשמע מאוד משעמם. זה לא סקסי, זה לא נשמע מגניב להעביר החלטות לפעילות של האגודה" סיפרה אור קרייף, בת 24, סטודנטית שנה ב', חברת מועצה בשנה האחרונה ומזכ"לית המועצה בשלושת החודשים האחרונים. " מצד שני" היא מוסיפה "החשיבות של המועצה היא אדירה! הסטודנטים מרגישים כל דבר שהמועצה מחליטה עליו ומקדמת אותו, ומבלי שהם יודעים מי אחראי לזה. הסטודנט לא יודע מה באמת קורה מאחורי הקלעים".

ולמרות היותנו אזרחים במדינה דמוקרטית, בה כל נציג בכל מוסד מגיע לתפקידו לאחר הצבעה של רוב לאחר קמפיין בחירות, נראה שהסטודנטים באוניברסיטת הנגב נחים על זרי הדפנה כשמגיע הרגע בו הם צריכים להיות שותפים לקביעת תנאי רווחתם כסטודנטים. בשנים האחרונות מספר הסטודנטים המצביעים חברי אגודה הרשאים להצביע היה נמוך ביותר- מתוך 20,000 סטודנטים, רק 3,444 מהם הצביעו למועצה בשנה האחרונה, לאחר ששנה לפני כן הצביעו כ-4,200 סטודנטים.

אם אתם לא מספיק מופתעים עד עכשיו, אז כדאי שתדעו כי אחוז ההצבעה הנמוך ביותר שייך דווקא לפקולטה שרואים בסטודנטים שלה כלוחמי הצדק ואבירי הדמוקרטיה של המחר- הפקולטה לניהול והפקולטה למדעי החברה. לעומתם, בפקולטה להנדסה, שנהוג לחשוב כי הסטודנטים בה לא רואים דבר מעבר לאינטגרלים, אחוז ההצבעה הוא הגבוה מבין כל הפקולטות. "הם רואים את המועצה כפלטפורמה מצוינת למאבק באיכות ההוראה" אמר יונתן.

אולי סטודנטים לא הולכים להצביע בגלל שתעמולת הבחירות לא תמיד מורגשת והם לא מכירים מספיק את הנציגים.

יונתן: "נכון. אמנם הגשת המועמדות היא עד ה-15 בדצמבר, אבל מניסיון קודם הרבה מגישים מועמדות רק בסוף. מי שרואה את עצמו כמועמד ראוי ורואה בנציגות כמשהו שהוא מעוניין בו, עדיף שיגיש מועמדות מוקדמת ואז השם שלו יותר באוויר".

אור: "חשוב לדעת שועדת הבחירות ממש מלווה את המועמדים מהשלב של הגשת המועמדות ומכווינה אותם מה לעשות- לפרסם בקבוצות הרלוונטיות בפייסבוק, להיכנס לכיתות, להפיץ בין חברים... כלומר, אנחנו כן מעודדים את החשיפה וחשוב לנו שאנשים ייחשפו, מעבר לקמפיין שאנחנו עושים לקראת הבחירות".

למועצת הסטודנטים יש יכולת להשפיע גם על תחומים שלא קשורים לאגודה? נניח על החלטות של הסגל האקדמי או על תקנון האוניברסיטה?

אור: "אנחנו הגוף המחוקק של האגודה, שעובדת הרבה בשיתוף פעולה עם האוניברסיטה, ולפעמים היא גם יוצאת וקוראת לאוניברסיטה לשנות את התנהלותה. הרבה פעמים הנושאים האלה עולים מהמועצה, ואז האגודה בודקת איך הופכים את המאבקים האלה לפעולות".

איזה אנשים הייתם רוצים לראות במועצה השנה?

יונתן: "היינו רוצים לראות אנשים שרואים בעצמם נציגים של המחלקה שלהם ושל עוד מחלקות, אנשים שאכפת להם מעשייה ומשינוי. אמנם צריך להשקיע קצת זמן ובהתנדבות, אבל התמורה היא לראות איך טיפול בנושא שאכפת לך ממנו יוצא לפועל, והתמורה הזו היא הרבה פעמים הרבה יותר טובה מתמורה חומרית. לצערנו, הייצוג הנשי ושל הציבור הערבי בשנים האחרונות במועצה הוא לא גבוה, לפעמים אפילו אפסי מבחינת ייצוג של הסטודנטים הערבים. בשנה שעברה הצליחו להעלות את הייצוג הנשי ל-42% מחברי המועצה, אבל אנחנו כמובן לא מסתפקים בזה. אנחנו ממשיכים על אותו הקו ורוצים להעלות גם את הייצוג של הסטודנטים הערבים וגם של הייצוג הנשי".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('eaef9886-3d4e-483f-a580-b18e142cee0e','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33971,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה