פסטיבל הטכנולוגיה הגדול בדרום נפתח ביום עמוס באירועים



אירוע חגיגי שהתקיים הבוקר במכללת SCE היווה את יריית הפתיחה של כנס SCE Tech Fest 23, הגדול בדרום. נשיא המכללה פרופ' סמיון לויצקי: "זו הזדמנות להפנות זרקור לפניה היפות של התעשייה והאקדמיה בדרום, האירוע יהפוך למסורת שתמשוך אליה את מיטב המוחות בישראל"

קרדיט - סמי שמעון
קרדיט - סמי שמעון

לאורך השבוע יתקיימו שלל אירועים בנושאי חדשנות, טכנולוגיה, סביבה, קיימות וחברה, בהשתתפות אנשי תעשייה, סטודנטים, אנשי אקדמיה וחוקרים מובילים מהארץ ומחו"ל בתחומי ההנדסה, המדעים, התקשורת החזותית והאדריכלות.

קהל רב של אנשי תעשייה, חוקרים מובילים מהאקדמיה בארץ ובחו"ל וכמובן סטודנטים בתחומי הנדסה, מדעים, תקשורת חזותית ואדריכלות, השתתפו הבוקר באירוע הפתיחה הרשמי של SCE Tech Fest 23.

את שבוע הפסטיבל הגדול ביותר בדרום בתחומי ההנדסה, פתח נשיא המכללה פרופ' סמיון לויצקי בדברי ברכה: "אנחנו שמחים לארח כאן קהל רב הנוגע בכל תחומי התעשייה, ההנדסה והטכנולוגיה לאירוע ראשון מסוגו במכללה. זו הזדמנות להפנות זרקור לפניה היפות של התעשייה והאקדמיה בדרום, ולשים את אזור הנגב על מפת החדשנות, הטכנולוגיה וההייטק של מדינת ישראל. אני סבור שהקהל שיבקר בימי הפסטיבל יחד עם הסטודנטים במכללה ימצאו את האירוע מעניין ומרתק בין שלל ההרצאות השונות שיתקיימו. אנו מאמינים כי אירוע זה יהפוך למסורת שתמשוך אליה מדי שנה את מיטב המוחות של ישראל. בנוסף נודה לשותפינו בכנס מכל רחבי העולם שמשתפים ומשתתפים איתנו באירוע חשוב זה."

לאחר מכן התקיימה באולם מינקוף בקמפוס הרצאתו המרתקת של פרופ' ברנאבס וויטון, "עיצוב ממוקד אדם". במהלכה שטח פרופ' וויטון, מבית הספר לעיצוב KOLDING בדנמרק, המשמש כמנהל חדשנות בינלאומית ומנהל התוכנית לתקשורת חזותית, את תפישתו לפרמטרים אותם צריכים המהנדסים לקחת בחשבון כאשר הם ניגשים לעיצוב פרוייקט. על פי דבריו קיימת הצטלבות עוצמתית והכרחית בין אמנות, הנדסה ויחסי אנוש המהווה את הבסיס לחלק גדול מייצור החומרים הטוב ביותר. המשמעות היא שכל מהנדס או בעל תפקיד משמעותי בפיתוח פרוייקט נדרש לקחת בחשבון חשיבה ארגונית, אסתטיקה וגישה אנטרפולוגית על מנת לעצב פרוייקטים יפהפיים, פותרי-בעיות ומשמעותיים. בהרצאה סיפר פרופ' וויטון על המיזם עטור הפרסים שלו בשיתוף נאס"א אשר בחן כיצד לדמיין תנאי שינה במשימה להגיע למאדים.

מחוץ לאולם נערכה תערוכת כרזות של המחלקה לתקשורת חזותית ב-SCE, בהנחייתה של ראשת המחלקה נינו ביניאשוילי. הסטודנטים והסטודנטיות עיצבו כרזות בנושא מחאת האקלים תחת השם: "Protest Posters for the Global Climate". הכרזות הן התוצר הסופי בתהליך הוראת קיימות ואיכות הסביבה - שני נושאים מרכזיים בעלי חשיבות גלובלית והשלכות ארוכות טווח על בריאותם, רווחתם ואיכות החיים של דור העתיד, שנלמדו בקורס "העברת מסר וחשיבה עיצובית".

בהמשך השבוע יערכו הרצאות נוספות ושלל אירועים בנושאי חדשנות, טכנולוגיה, סביבה, קיימות וחברה, האקתונים מחלקתיים ומסיבת סיום נוצצת של אגודת הסטודנטים. האירוע נערך בשיתוף מוסדות אקדמיה מחו"ל, ביניהם: אוניברסיטת MAGDEBURG שבגרמניה, בית הספר לעיצוב KOLDING שבדנמרק, המכון הטכנולוגי ההודי Indian Institute of Technology Guwahati שבהודו, ואוניברסיטת סינגפור לטכנולוגיה ועיצוב SUTD .

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:ram@isnet.co.il 



 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות