חיבוק מישראל: המסע המרגש של נשיא ''חמדת'' בנפאל למפגש עם נפגעי ה-7.10
22.06.24 / 19:00
פרופ' חיים שקד, נשיא האקדמית חמדת בשדות נגב, הוא הראשון שמגיע ממדינת ישראל למפגש עם משפחתו של החטוף ביפין ג'ושי ועם משפחות הנרצחים הנפאלים מהשבת השחורה. מתוך תחושת אחריות אישית לסטודנטים הזרים שלמדו חקלאות במכללה שבראשותו, הוא טס 6,000 ק"מ עד מערב נפאל לביקור כדי להביט למשפחות בעיניים ולהעניק חיבוק ותקווה. "זה היה מטלטל, עוצמתי ועצוב לפגוש כאב שאין לו סוף, אך הידיעה שבישראל דואגים להם וחושבים עליהם העניקה מעט נחמה"
שמונה וחצי חודשים חלפו מאז מתקפת הטרור של חמאס על יישובי עוטף עזה בשבת השחורה והפצעים עדיין רחוקים מלהגליד. בין האזרחים הרבים שנרצחו, נפצעו ונחטפו לשטח רצועת עזה, נמנים גם אזרחים נפאליים שהגיעו ללמוד בחקלאות באקדמית חמדת, מכללה לחינוך בשדות נגב. בשבוע שעבר הגיע לנפאל נשיא המכללה פרופ' חיים שקד לביקור בן שבעה ימים ברחבי המדינה, כאורחו המיוחד של שגריר ישראל בנפאל חנן גודר. לאורך השבוע קיים שקד מפגשים מרגשים בבתיהם של משפחות עשרת הסטודנטים שנרצחו, פגש את משפחתו של החטוף ביפין ג'ושי וכן שוחח עם מנהיגים מקומיים וגורמי ממשל, בהם ראש ממשלת הפרובינציה המערבית של נפאל, לו העניק תמונה של ביפין כדי שלא ישכחו אותו במדינתו.
מדי שנה מגיעים ללמוד במכללה כ-200 סטודנטים ממדינות אסיה, בהן קמבודיה, תאילנד, וייטנאם, נפאל ועוד. השנה הגיעו הסטודנטים לארץ באמצע חודש ספטמבר, כשלושה שבועות בלבד לפני הטבח, במטרה לרכוש ידע מעשי ועיוני בחקלאות ומודרנית מתקדמת במסגרת שיתוף הפעולה בין ישראל למדינות אסיה. בבוקר ה-7 באוקטובר בקיבוץ עלומים, שם השתכנה קבוצה של סטודנטים של המכללה, מחבלי החמאס רצחו לא פחות מעשרה סטודנטים נפאליים ופצעו באורח קשה ארבעה נוספים, שהמתינו שעות ארוכות עד להגעת הכוחות שחילצו אותם.
"מדובר בצעירים המגיעים מהמקומות הכי נידחים בנפאל, מדינה שעדיין מתפתחת, שגרים בבקתות בוץ ללא מים זורמים במקלחת. הם מגיעים לישראל עם המון תקווה ושמחה מתוך מטרה לרכוש השכלה, להכיר את הכלים והשיטות המתקדמות ולהתפתח בענפי החקלאות כדי לבנות לעצמם עתיד טוב יותר", ציין שקד.
את ביפין ג'ושי, סטודנט מנפאל בן 23, חטפו המחבלים לרצועת עזה. באותו בוקר התעורר ביפין לקולות רעשי הפיצוצים וירי הרקטות. ככל ששמע את הקולות מתקרבים, הבין שמדובר במתקפה שונה מהאזעקות שהכיר קודם לכן, והוא וחבריו נמלטו לתוך מיגונית שסמוכה למגורים שלהם. לאחר זמן קצר הגיעו מחבלים אל המיגונית והשליכו פנימה רימון. ביפין פעל בגבורה והציל כמה מחבריו כשהשליך את הרימון להתפוצץ הרחק מהם, אך הרימון השני כבר התפוצץ בקרבתם ופצע קשה כמה מהסטודנטים. כעבור זמן מה חזרו המחבלים שוב, הורו לביפין לבוא איתם לעזה וירו בסטודנטים האחרים. ביפין עוד הספיק לשלוח הודעה לבן דודו ובה כתב: "אם משהו קורה לי אתה תצטרך לדאוג למשפחה. תהיה חזק ותמיד תביט לעבר העתיד".
"המפגש עם הוריו של ביפין, מהנאנד ופאדמה, ועם יתר בני המשפחה היה מרגש, מטלטל ויוצא דופן", סיפר שקד בהתרגשות. "בכינו, צחקנו, התרגשנו, והתפללנו לשחרורו המהיר ושובו של הבן היקר שלהם. אמרתי להם שאנחנו לא שוכחים אותו לרגע, והבטחתי להמשיך ולהזכיר אותו בכל מקום אפשרי עד שיחזור".
לאורך השבוע הגיע שקד לבתי משפחות הנרצחים במטרה לשמוע את אשר על לבם ולהעניק חיבוק ומעט נחמה. "אלו רגעים קורעי לב בהם פגשתי כאב שאין לו סוף", כתב שקד בחשבון הפייסבוק שלו. בנוסף, שקד קיים שיחות עם הסטודנטים הנפאליים הניצולים ושמע מהם עדות ראשונה על שארע בשבת השחורה.
כמות גדולה של הרוגים ופצועים מהטבח והנופלים במלחמה נמנים על קהילת האקדמית חמדת, בהם בני משפחה של חברי הסגל האקדמי, הסטודנטים ועובדי המנהלה. מטבע הדברים המלחמה השליכה בצורה קשה על המכללה וחלק גדול מהסטודנטים פונו מביתם או גויסו למילואים. לאורך חודשי המלחמה מקפידים במכללה לציין ולהזכיר בטקסים ואירועים שונים את העובדה כי ביפין ג'ושי ועוד 119 חטופות וחטופים עדיין מוחזקים בשבי החמאס בעזה.
עם חזרתו לארץ השבוע, יזם פרופ' שקד שיחת זום בין נשיא המדינה יצחק הרצוג לבין משפחתו של ביפין שמוחזק בשבי החמאס כבר יותר מ-250 ימים. הנשיא הרצוג הביע הערכה לביקורו של פרופ' שקד בביתם שבנפאל וציין כי "החזרת החטופים נמצאת בחשיבות עליונה ונמשיך לעשות הכול כדי להחזיר את ביפין ואת כל החטופים הביתה".
פרופ' חיים שקד סיכם את השבוע המטלטל והמיוחד וציין: "הגעתי להביט בעיניהם של המשפחות היקרות, לנחם ולהשתתף בצערן על האובדן הכבד ולשדר מעט תקווה למשפחתו של ביפין. הם מודאגים מאוד, מנסים לדלות כל פיסת מידע אודותיו ואמרתי להם שהעם בישראל מתפלל לחזרתו ולרגע אחד לא מרפים מהמאמצים להביא לשחרורו. זו הייתה חוויה מטלטלת, מרגשת ומשמעותית עבורי, בפרט כמי שמכיר את הסטודנטים שלמדו אצלנו ועברו את התופת".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]