בשל הקורונה: התמחויות פוסט דוקטורט יתקיימו באוניברסיטת בן גוריון
16.09.20 / 09:48
במסגרת תוכנית חירום שהשיקה האקדמיה הלאומית הישראלית תינתן לפוסט דוקטורנטים אפשרות לעבור התמחות באוניברסיטאות המחקר בישראל וגם כאן באוניברסיטת בן גוריון, כיוון שאינם יכולים להשלים את התמחותם המחקרית בחו"ל בשל הקורונה
האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים העניקה בסיומו של הליך בחירה מסודר מלגות לעשרה חוקרים צעירים לשם התמחות בתר-דוקטורט באוניברסיטאות המחקר בישראל, ביניהם גם לשני חוקרים שיעברו את ההתמחות באוניברסיטת בן גוריון בנגב.
המלגות מוענקות במסגרת תוכנית חירום שהשיקה האקדמיה הלאומית הישראלית ותכליתה לסייע למשתלמי בתר-דוקטורט אשר אינם יכולים לממש או להשלים את התמחותם המחקרית בחו"ל בשל מגפת הקורונה.
שניים מבין הפוסט דוקטורנטים, ד"ר תום לוי וד"ר הדס שליט-פלג, יעברו את ההתמחות באוניברסיטת בן גוריון בנגב.
ד"ר תום לוי יעשה את ההתמחות במדעי החיים בהנחייתו של פרופ' אמיר שגיא; המעבדה של פרופ' שגיא הצטרפה לאחרונה למאגד העריכה הגנומית CRISPR-IL של רשות החדשנות , והמחקר של ד"ר לוי יכלול שיטות שונות של עריכות גנטיות בדגש על מניפולציה של גנים בסרטני מים. מדובר בעיקר בטכנולוגיית CRISPR על בסיס הפלטפורמה של המאגד שבו מאוגדים החוקרים, החברות ובתי-החולים המובילים בישראל בנושאים אלה.
ד"ר הדס שליט פלג תערוך את ההתמחות במחלקה לכימיה בהנחייתה של פרופ׳ ענת מילוא. קבוצת המחקר של פרופ׳ מילוא עוסקת בכימיה אורגנית פיסיקלית ומשלבת אסטרטגיות חישוביות, סטטיסטיות, וניסיוניות לפיתוח תהליכים כימיים חדשים. מחקרה של ד״ר שליט פלג יעסוק בפיתוח ושימוש בשיטות אלגוריתמיות כדי לאפשר תהליכים כימיים יעילים יותר ומזהמים פחות עם יישומיים בתעשיית התרופות, הדלקים והדשנים.
משבר הקורונה מציב קשיים רבים לפני המדע בכלל ולפני חוקרים צעירים בפרט. לאחרונה נערך כינוס מקוון ביוזמת האקדמיה הצעירה הישראלית בהשתתפות יותר מ-450 חוקרים צעירים, ובו הוצגו קשייהם של משתלמי בתר-דוקטורט ישראלים, בארץ ובחו"ל, לנוכח המצב.
ראשי הקהילה האקדמית בישראל, ובהם סגן נשיאת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים פרופ' דוד הראל, יו"ר ות"ת פרופ' יפה זילברשץ ונשיאי כל האוניברסיטאות, לא נותרו אדישים לבעיות שנדונו לפניהם, ובהמשך לדברים התגייסה מועצת האקדמיה לעזרת החוקרים הצעירים והשיקה תוכנית חירום לסיוע למשתלמי בתר-דוקטורט. התוכנית תכשיר חוקרים ישראלים מצטיינים ותשמש מנוף לחיזוק המחקר המדעי של מדינת ישראל במיוחד בתקופה מורכבת זו.
סכום כל מלגה הוא 150 אלף ש"ח לכל שנה, מחצית במימון האקדמיה וכמחצית במימון האוניברסיטה המארחת. הזוכים נבחרו על ידי ועדה של האקדמיה בראשותו של חבר האקדמיה פרופ' מוטי שגב, והמלגות הוענקו להם על בסיס מצוינות מדעית בלבד.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]