אוניברסיטת בן גוריון בשיתוף פעולה מחקרי לפירוק ביולוגי של פלסטיק
13.11.20 / 21:12
אוניברסיטת בן-גוריון וחברת ECOIBÉRIA הפורטוגלית חתמו על שיתוף פעולה מחקרי לפירוק ביולוגי של פלסטיק. המחקר יתמקד בפירוק של פוליאתילן טרפתאלט (PET) על ידי חיידקים לצורך מחזור מוצרי פלסטיק
Technologies BGN, חברת מסחור הטכנולוגיה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הודיעה שהיא חתמה על הסכם שיתוף פעולה מחקרי עם חברתECOIBÉRIA הפורטוגלית בתחום של מחזור פלסטיק על ידי חיידקים. שיתוף הפעולה מבוסס על מחקריהם של פרופ' אריאל קושמרו ופרופ' אלכס סיון, שניהם מהמעבדה לביוטכנולוגיה סביבתית והמחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה ע"ש אברם וסטלה גולדשטיין-גורן באוניברסיטת בן-גוריון.
פוליאתילן טרפתאלט (PET) הוא הפולימר שנמצא בשימוש הנפוץ ביותר בעולם, עם יישומים רבים בתעשיית הטקסטיל כמו גם באריזות מזון ומשקה. על פי ההערות, כ-56 מיליון טונות של PET מיוצרים מדי שנה ברחבי העולם, ברובם כחומרי אריזה לשימוש חד פעמי. משום כך, נעשים מאמצים ניכרים כדי לאפשר מחזור של מוצרי פלסטיק העשויים מ-PET.
הפרופסורים קושמרו וסיון וקבוצות המחקר שלהם חוקרים את הפירוק הביולוגי של פלסטיק וגילו מספר זני חיידקים שמסוגלים לפרק פוליאתילן. בעבר סברו שלא ניתן לפרק פוליאתילן בפירוק ביולוגי, בעיקר בגלל קשרי הפחמן-פחמן (C-C) היציבים בשלד הפולימר.
על סמך ממצאים אלו, שיתוף הפעולה יבחן את הפירוק הביולוגי של PET על ידי חיידקים שכבר זוהו כמו גם על ידי זנים חדשים, במטרה לפתח תהליך יעיל לפירוק ביולוגי של PET, שתוצריו יוכלו לשמש בעתיד כחומרי גלם לייצור PET ממוחזר.
פרופ' קושמרו, אמר, "מוצרים שמכילים פלסטיק מהווים את אחד האתגרים הסביבתיים הגדולים ביותר שעומדים בפני החברה המודרנית, ופירוק ומחזור פלסטיק הם אחת האסטרטגיות החיוניות כדי לטפל בהשפעה הסביבתית של PET. טכנולוגיות קיימות, כמו מחזור בעזרת חום, פוגעות בתכונות המכאניות של הפולימר ומאופיינות על ידי חסרונות נוספים, כמו הצורך להשתמש בממסים אורגניים, טמפרטורות גבוהות ומיון אשפה. משום כך, פירוק חיידקי של PET למוצרים בני מיחזור שניתן להשתמש בהם כדי לייצר מוצרי PET חדשים, היא אסטרטגיה מבטיחה שעשויה להיות בעלת השפעה גלובלית סביבתית וכלכלית".
חורחה למוס, מנכ"ל ECOIBÉRIA , אמר, "מטרתה של ECOIBÉRIA היא להבטיח את הקיימות של תהליכי ייצור וצריכה ולעזור במעבר מכלכלה לינארית ולכלכלה מעגלית, על ידי הפיכת פסולת PET לחומרי גלם שניוניים רבי ערך. אנו סבורים שהחדשנות של אוניברסיטת בן-גוריון בתחום הפירוק החיידקי של PET משלימה את הטכנולוגיות שלנו ועשויה לתרום במידה רבה למאמצי מחזור הפלסטיק שלנו".
שירלי שפר, סמנכ"לית פיתוח עסקי בתחום המים, אנרגיה וחקלאות, BGN Technologies, הוסיפה, "פרופ' קושמרו ופרופ' סיון הם מומחים עולמיים בתחום הפירוק הביולוגי של פלסטיק. אנחנו מאוד שמחים לחבור ל ECOIBÉRIA , חברה אירופאית מובילה בתחום המחזור של פסולת פלסטיק, כדי לקדם את המחקר בתחום חשוב זה. ממצאי שיתוף פעולה מחקרי זה עשויים להשתלב בעתיד במוצרים הידידותיים לסביבה של ECOIBÉRIA ".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]