אז מדוע לוקח כל כך הרבה זמן לשפץ רחוב בבאר שבע?
חודשים על גבי חודשים של שיפוצים, גורמים לא אחת לתסכול רב בקרב תושבי העיר. חברי הלובי המקומי בבאר שבע, אשר פועלים למען שקיפות בפעילות העירייה, מעלים את הנושא ומנסים אולי להבין - כמה זמן לוקח לשפץ רחוב בבירת הנגב?
לא רק שדרות רגר ושדרות יעלים (שנפתחו לאחרונה לתנועה אך לא כל העבודות הסתיימו ברחוב) - המכנה המשותף של (כמעט) כל עבודות התשתית בעיר הוא משך הזמן הארוך מדי שלוקח לבצע אותן. ברוב המקרים, הפרויקטים השונים לא עומדים בלוחות הזמנים. אף אחד מגורמי המקצוע לא מדבר על הסוגייה הזו עם הציבור, ובהתאם לכך, לא מחפשים באמת פתרונות שיקלו על התושבים בעיר, שנאלצים להתמודד כל פעם מחדש עם העבודות הממושכות.
דיברנו לאחרונה עם מספר גורמים מקצועיים בעלי זיקה לעבודות תשתית במרחב הציבורי שסייעו לנו להבין טוב יותר את הסיבות העיקריות לעיכובים במשך ביצוע העבודות. חשוב לציין כי מבדיקה שערכנו, זו בעיה שמתרחשת ברשויות נוספות בישראל, אך אנחנו מתמקדים מטבע הדברים במה שקורה אצלנו, בבאר שבע. ראשית, את רוב עבודות התשתית בבאר שבע מבצע מספר מצומצם מאוד של קבלנים. במילים אחרות יש כאן מונופול שנשלט על ידי מעט מאוד שחקנים, בעלי אינטרסים משותפים, שגם ככה אין להם תחרות, ולכן אין להם סיבה למהר. שנית, אותן חברות מעסיקות ברוב המקרים קבלני משנה, שעמוסים מאוד בביצוע של פרויקטים רבים בעיר ומחוצה לה, ולכן מספר העובדים בכל פרויקט בפועל מאוד מוגבל – דבר שמוביל לקצב עבודות נמוך.
שלישית, בכל פרויקט יש חברת ניהול ופיקוח שמלווה את הפרויקט ואמורה לבצע ביקורת קפדנית לעבודות בשטח. עפ"י גורמים ששוחחנו עמם, ישנם לעתים פערים באיכות הפיקוח בין חברה לחברה והתוצאה היא פרויקטים איטיים מאוד ופיקוח לא מספיק איכותי. רביעית, העירייה לא מפעילה שום סנקציות בעקבות עיכובים בביצוע העבודות. מכיוון שנוצר מצב שבו העירייה תלויה מאוד בקבלנים, אין לעירייה אינטרס "להסתכסך" יותר מדי עם החברות, ומי שנפגע באמת מכך הם בעיקר התושבים שנאלצים לסבול יותר מדי זמן עד לסיום העבודות. כמו כן, סיבה שניתן להגדיר אותה כלא צפויה, היא ממצאים שמתגלים בזמן עבודות התשתית כמו למשל עתיקות, צינור מים שהתפוצץ, פגיעה בתשתיות חשמל או בזק ועוד, שמייצרים עיכוב נוסף, אם כי לא מכוון. מקרים אלו הם יחסית נדירים וברוב הפרויקטים לא מהווים את נסיבות העיכוב. שיפוץ רחובות ותשתיות הינו דבר מבורך כמובן, אך יחד עם זאת, נדרשת חשיבה נוספת מצד גורמי העירייה בנושא, ויצירת פתרונות מקוריים ויעילים, על מנת להגביר את קצב עבודות התשתית בעיר, שיכולות להתבצע בצורה מהירה יותר.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
|
|
|
|