לא מפסיקים טיפול!
22.07.20 / 12:28
הרשות לפיתוח הנגב קיימה אתמול (ג', 21.7) סדנה מקוונת למטפלים בנגב במטרה להעניק להם כלים יישומיים לטיפול מתמשך לילדים מרחוק. משבר הקורונה מאתגר את המערכת הרפואית ובכללה את נושא הטיפולים בילדים. הרצון להמשיך ולהעניק טיפולים גם בימים מורכבים אלו מחייב חשיבה חדשנית . וכעת מציעים ברשות, ובחברה הישראלית לריפוי בעיסוק, סדנא שתחשוף את המטפלים למגוון שיטות להמשך טיפול מרחוק, בהתאם להגבלות
משבר הקורונה חייב מטפלים רבים ברחבי הארץ להפסיק מפגשי טיפולים ביניהם גם טיפולי התפתחות לילדים המשמעותיים להתפתחותם התקינה. בשל כך קיימו אתמול הרשות לפיתוח הנגב, בשיתוף החברה הישראלית לריפוי בעיסוק, סמינר מקוון (Webinar) עם עשרות מטפלים מרחבי הנגב במטרה להציע ולשתף אחד עם השני כלים יישומיים לטיפול מרחוק בילדים.
במצב רגיל המפגשים בין המטפל עם הילד והוריו מתקיימים כמובן פנים אל פנים. בשל הקורונה מטפלים רבים נאלצו להפסיק את הפגישות וכתוצאה מכך נרשמה נסיגה בהתקדמות אצל הילדים המטופלים. בקהילת המטפלים, ובראשם תחום הבריאות ברשות לפיתוח הנגב, החליטו לאמץ שיטות טיפול חדשניות על מנת לאפשר המשך מתן מענה טיפולי לילדים למרות המגבלות של משרד הבריאות.
בסמינר המקוון שהתקיים אמש וימשך למשך 3 מפגשים ינתנו למטפלים כלים לפיתוח החשיבה הקלינית, לעבודה עם המשפחה ולניהול טיפול מיטבי ומקדם. המפגש הבלתי אמצעי של מטפלים מתחומי טיפול שונים בקבוצת עבודה משותפת הנו מפרה ומשמעותי ומהווה הזדמנות לחשיפה לשיטות עבודה שונות וללמידת עמיתים.
פלורין גדלבסקי, סמנכ"לית הרשות לפיתוח הנגב: "התחום הטיפולי בנגב לוקה שנים ממחוסר במטפלים, זמני המתנה ארוכים בהשוואה לשאר הארץ וחוסר במידע זמין. אנו ברשות לפיתוח הנגב שמנו לעצמנו כמטרה לקדם את תחום הבריאות ולשנות את המדיניות הקיימת באמצעות הכשרות, פיתוח תכניות ייחודיות, מלגות לסטודנטים הלומדים את התחום ועוד. הסמינר היה הצלחה אדירה ועלו מגוון רעיונות כיצד להמשיך להעניק טיפולים מסייעים ומפתחים לילדי הנגב ולא לפגוע ברצף הטיפולי החשוב למען ההתפתחות של ילדי הנגב. אני מודה לשותפים ולמטפלים שנטלו חלק בסמינר ומקווה כי נוכל לחולל שינוי במרחב ובייחוד בתקופת משבר הקורונה".
בתאל זמורה, מנכ"לית החברה הישראלית לריפוי בעיסוק, סיפרה: "המטרה של הסמינר הייתה לענות על צורך שהמטפלים נקלעו אליו בזמן משבר הקורונה וכנראה יימשך גם בעתיד – התערבות מרחוק במקצועות הבריאות, בדגש על התפתחות הילד. התערבות מרחוק לא מתאימה לכולם, ולא בכל המטרות משום שאין פתרון גורף לכל הטיפולים. גם לאתגר זה התייחסנו בסמינר באמצעות חשיבה קלינית כדי לעזור למטפלים לבדוק מי יכול להתאים להתערבות מרחוק, אילו קריטריונים לא מתאימים לשיטת טיפול זו וכיצד ניתן בכל זאת בתקופה זו להמשיך ללוות את הילדים שכבר החלו תהליך טיפולי".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]