תכירו את נילי פחימה מבאר שבע
עיסוק: סייעת בגן עיריית באר שבע .
מה מיוחד בספינג' שלי: "הוא השילוב המושלם של ספינג' עם יו יו יחד והכי טעים שיש. גם למחרת הוא נשאר טרי. אפשר לאכול אותו עם דבש / סוכר או מה שאתם שבוחרים" .
המחמאה הכי מיוחדת שנותנים לי על הספינג': "ברגע שטועמים את הספינג', המילה שיוצאת מהפה זה 'וואו, זה הכי טעים בעולם' או 'הספינג'ים הכי טעימים בארץ נקודה'.
זה נורא כיף לשמוע שאוהבים את מה שאת מכינה".
דיאטה או ספינג' אחד לפחות: "ברור שאסור לוותר על הספינג' בחג, דיאטה תעשו בפסח".
חג שמח: "מאחלת לכולם חג חנוכה שמח, מלא באור ושמחה ובהמון בריאות".
המתכון שלי "לספינג יו יו"
קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3 ביצים
2 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
2 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
חצי כף מלח
1 כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוז שלם .
2 כוסות מים פושרים.
אופן ההכנה :
מכניסים לתוך קערה את הקמח המנופה עם השמרים והסוכר ושאר החומרים היבשים.
לערבב ולהוסיף את שאר הרטובים ללוש טוב ביחד לאיחוד כל החומרים, להתפיח את הבצק 40 דקות, לאחר מכן לרדד את הבצק בעזרת מערוך ולקרוץ ממנו עגולים .
לחמם שמן ולטגן על להבה בינונית.
אפשרות ציפוי: סוכר או דבש לפי בחירה.
תכירו את שרית בר יוסף ( הכינוי שרו) מטנא עומרים
עיסוק: מנהלתת את משרד ההפקות שרו הפקות ואת להקת מתופפי המדבר.
מה מיוחד בלביבות שלי: "המיוחד באוכל שלי בכלל ובלביבות ,שאני מכניסה בהם את תבלין האהבה"
המחמאה הכי מיוחדת שאמרו לי על הלביבות:" בחנוכה לפני עשור שנים. במסגרת הפקת בר מצווה בכותל לניצולי שואה בני הגיל השלישי, ניגשה אליי אישה ואמרה לי שהטעם הזכיר לה את הלביבות של הסבתא רבא שלה".
דיאטה או לפחות לביבה אחת בחג: "חג חג, אבל לא חגיגה... לאכול במסורה"
המתכון שלי ללביבות:3 תפוח אדמה
3 קישוא
3 בצל.
אופן ההכנה:
לגרד על פומפיה גסה.
לאחר מכן לסחוט את כל הבלילה ביד מהנוזלים.
להוסיף 2 כפות קמח
3 ביצים.
מלח פלפל לפי הטעם.
למלא כף עם כף לסדר קציצות שטוחות או אפילו ביד
ולטגן בשמן עמוק.
בתיאבון
זהירות ממכר.
תכירו את חגית חמיזו, באר שבעעיסוק: טכנאית ומדריכת bio sculpture
מה מיוחד בסופגניות שלי: "הסופגניות שלי עם טעמים מאוזנים, לא מתוקות מידי. את המתיקות משיגים באמצעות המילוי - אוויריות ולא סופגות הרבה שמן. ניתן להקפיא אותן חמות ויוצאות בדיוק אותו הדבר לאחר הפשרה"
דיאטה או לפחות סופגניה אחת בחג: "אף אחד לא משמין מסופגניה אחת. אסור לפספס למי שנפשו חשקה בסופגיה חמה ומתוקה"
המתכון לסופגניות:
קילו קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר (כוס מדידה)
2 ביצים
3/4 כוס מים
כפית תמצית וניל
כפית מלח
אופן הכנה:
לערבב הכל ביחד במיקסר במשך 8 דקות
להוסיף כף ברנדי/וויסקי/ערק
ללוש עוד 5 דקות
לשמן קערה, להניח את הבצק להתפחה עד הכפלת נפח
להוציא את הבצק על משטח עבודה, לרדד אותו לעובי של 2 סמ'
ולקרוץ עיגולים באמצעות קורצן עגול.
להניח כל עיגול על נייר אפייה בצד עד שמכפיל נפח.
לחם שמן עמוק עד 160°-170°
להתחיל לטגן
להניח בשמן את הסופגנייה הפוכה
כל צד דקה וחצי בערך עד שמזהיב
להוציא, לתת לבצק להתקרר ולמלא כל מילוי שרוצים
בתאבון.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]