מותג האפייה המצליח ״מימונ׳ס״ בעל שורשים עמוקים בעיר באר שבע.

בשנת 1953, עלתה משפחת מימון לישראל והשתקעה בעיר באר שבע. טני מימון ז״ל, האיש שהקים את העסק המשפחתי הנרחב, פתח חנות קטנה ב"שוק הצריפונים" בעיר ועסק בהכנת תבלינים, תערובת וטחינת פולי קפה. החנות משכה מיד אלפי לקוחות מכל קצוות הארץ. 
בשנת 1987 נפטר טני מימון ואת מקומו תפס בנו אברהם. לאברהם היה חזון להקים מפעל שיכלול קו ייצור, בית אריזה ומחלקת שיווק, כך שיוכל לספק תבלינים לכל רחבי הארץ. בתחילה נמכרו התבלינים רק באזור הדרום ובתחילת שנות ה- 90 החלו לשווק אותם ברשתות השיווק בכל רחבי הארץ. 

מתבלינים למוצרי אפייה – maimon's

מה לתבלינים ולאפייה? כלום והכול.
באחד מסיוריו בסופרמרקט זיהה אברהם מימון את קטגוריית האפייה, שהיתה עד אז מבוזרת, כקטגוריה עם פוטנציאל לא ממומש והפנה את תשומת ליבו של בנו כפיר. כפיר חקר, בדק ומצא ששוק מוצרי האפייה מורכב מעשרות מותגים, שכל אחד מהם נותן מספר בודד של פריטים.  

משפחת מימון החליטו לבנות קונספט אפיה, אשר מונה 186 מוצרים הנמצאים כמעט בכל רשתות הסופרמרקט וקמעונאות המזון. 

מערכת באר שבע נט בשיתוף מותג האפייה ״מימונס״ גאים להציג בפניכם את המתכונים שעשו לנו את חג השבועות להרבה יותר מתוק:


עוגת גבינה פירורים של מיקי

החומרים:


תבנית בקוטר 24 ס"מ



לבצק פריך: 


1 תערובת להכנת בצק פריך maimon's


1 ביצה 


200 גרם חמאה או מרגרינה


קורט קינמון



לתערובת הגבינה: 


750 גרם גבינה 5% או 9% שומן


1 כוס+ 2 כפות (240 גרם) סוכר 


3 מיכלי (750 מ"ל) שמנת מתוקה


1 חבילה פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's 


1 כפית תמצית וניל maimon's 



לקישוט:


אבקת סוכר פטנט maimon's
  

הכנת הבצק:

  1. בקערה עם וו לישה מערבבים את התערובת לבצק פריך, ביצה, קינמון ומרגרינה עד לקבלת בצק אחיד.
  2. יוצרים מהבצק שנוצר כדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר למשך שעה. 
  3. מחממים תנור ל-160 מעלות. 
  4. מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בקוטר התבנית ובעובי של 1/2 ס"מ. אופים כ-15 דקות עד להזהבה.
  5. את יתרת הבצק אופים במקביל בתבנית אפייה נוספת, מצננים וטוחנים במעבד מזון לפירורים. 


הכנת תערובת הגבינה: 

  1. בקערה עם מטרפה ידנית מערבבים את הגבינה, סוכר ותמצית וניל.
  2. מקציפים את השמנת מתוקה והפודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. טיפ! חשוב לא להקציף הרבה.
  3. מקפלים את הקצפת לתערובת גבינה ויוצקים מעל הבצק פריך האפוי. 
  4. מפזרים את הפירורים הטחונים מעל לתערובת הגבינה.
  5. מכניסים למקרר למשך 24 שעות.
  6. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.


עוגת גבינה עם מוס שוקולד לבן


החומרים:

לבסיס:

2 כוסות (280 גרם) קמח עוגות ועוגיות maimon's

½ כוס (100 גרם) סוכר

100 גרם חמאה

1 ביצה

קורט מלח

למוס:

100 גרם נטיפים בטעם שוקולד לבן maimon's

¼ כוס (60 מ"ל) חלב

2 כפיות (7 גרם) ג'לטין maimon's

¼ כוס (60 מ"ל) מים

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

למלית:

5 ביצים

1 כוס (200 גרם) סוכר

500 גרם גבינה לבנה רצוי יבשה, למשל "טוב טעם"

2 מכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה

2 כפות (16 גרם) קורנפלור maimon's

1 כפית תמצית וניל maimon's

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבסיס: 
    שמים את כל מרכיבי התחתית במעבד מזון עם להב מתכת. מעבדים במהירות עד שמתקבל בצק.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  3. הכנת המלית: 
    מקציפים ביצים וסוכר במיקסר עד קבלת תערובת תפוחה. בקערה נפרדת מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, קורנפלור ותמצית וניל. מקפלים קצת מהקצף אל תערובת הגבינה על מנת להפוך אותה לאוורירית יותר.
  4. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים עד שהתערובת אחידה.
  5. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. מרדדים את הבצק לעיגול הגדול במעט מקוטר התבנית ומניחים בתוך התבנית. מהדקים בעדינות לתחתית ולדפנות. יוצקים את תערובת הגבינה ואופים כ-40 דקות עד שהעוגה מתייצבת. מצננים את העוגה ומקררים במקרר כשעתיים. עד כאן אפשר להכין יום מראש.
  6. הכנת המוס: 
    שמים ג'לטין ומים בקערה קטנה. מניחים בצד.
  7. ממיסים שוקולד וחלב במיקרו. לבדוק כל 30 שניות. כשהשוקולד נמס וכבר אין לו גושים מוציאים.
  8. מחממים את הג'לטין במיקרו כחצי דקה עד שהופך נוזלי ומוסיפים לתערובת השוקולד והחלב. מצננים מעט.
  9. מקציפים שמנת מתוקה עד קבלת קצפת יציבה. מקפלים מעט מהקצפת אל השוקולד. שימו לב שהשוקולד אינו חם מדי אחרת הקצפת תתפרק.
  10. מקפלים את שאר הקצפת אל השוקולד עד קבלת תערובת אחידה במרקם מוס.
  11. יוצקים את המוס על עוגת הגבינה ומיישרים. מאחסנים במקרר כשעה.
  12. משחררים מהתבנית ומגישים עם פירות טריים.


עוגת גבינה לבנה לבנה


החומרים:

לבצק:

¼ כוס (50 גרם) סוכר

100 גרם חמאה רכה

1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח עוגות ועוגיות maimon's

1 חלמון

גרידה מחצי לימון

½ כפית תמצית וניל maimon's

לתערובת הגבינה:

4 ביצים

500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

250 גרם שוקולד לבן

כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל maimon's

לגנאש:

150 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם נטיפים בטעם שוקולד לבן maimon's

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: 
    מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים חלמון, גרידת לימון ותמצית וניל.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית קפיץ עגולה בקוטר 26 ס"מ.
  4. אופים כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה בקצוות. מצננים.
  5. הכנת תערובת הגבינה: 
    מביאים שמנת מתוקה להרתחה ושופכים מעל השוקולד הלבן. ממתינים כ-2 דקות ומערבבים עד קבלת מרקם חלק. מצננים מעט.
  6. מעבירים את תערובת השוקולד למערבל ומערבלים בעוצמה נמוכה. מוסיפים בהדרגה את הגבינה, ביצים ותמצית וניל. ממשיכים לערבל עד קבלת תערובת קרמית ואחידה.
  7. יוצקים את התערובת מעל הבסיס האפוי ואופים ב-160 מעלות כ-40 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתנור כשעה עם דלת מעט פתוחה. ממשיכים לצנן בחדר כשעה ואז מעבירים למקרר לשעתיים נוספות.
  8. הכנת הגנאש: 
    מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים מעל השוקולד הלבן. ממתינים כ-2 דקות ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה.
  9. מצננים ושופכים מעל העוגה לאחר שהתקררה. ממתינים כ-5 דקות ומגישים.


עוגת גבינה ופירות העונה של מיקי שמו


החומרים:

לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לבצק הפריך:


100 גרם חמאה


1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר maimon's


1 ביצה + 1 חלמון


1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לעוגות ועוגיות maimon's


1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה maimon's



לתערובת הגבינה:


750 גרם גבינה 9%


1/2 1 כוסות (150 גרם)  סוכר


3 מיכלי (750 מ"ל) שמנת מתוקה


1 שקית (80 גרם) פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's אופודינג וניל לבן במיוחד maimon's


1 כפית תמצית וניל maimon's


1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה של פעם



פירות העונה:
250 גרם פירות שונים טריים


אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

  1. מערבבים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה
  2. מוסיפים את הביצה והחלמון מערבבים במשך כחצי דקה
  3. מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים מחצית מהכמות. מערבבים במהירות איטית
  4. מוסיפים את תערובת הקמח שנותר עד לקבלת בצק אחיד
  5. מגלגלים את הבצק לצורת כדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר למשך כשעה
  6. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ, מניחים את הבצק על התבנית ומהדקים לדפנות
  7. אופים ב– 170 מעלות במשך 15 דקות.

הכנת תערובת הגבינה :

  1. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר, ותמצית הוניל
  2. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג עד לקבלת קצפת רכה
  3. מקפלים את השמנת עם תערובת הגבינה ויוצקים מעל התחתית האפויה
  4. מפזרים את הפירות מעל
  5. מכניסים למקרר למשך 24 שעות. מומלץ לסדר את הפירות על העוגה בטרם ההגשה


עוגת גבינה אפויה ושוקולד לבן

:החומרים

לתבנית בקוטר 19 ס"מ

לבצק הפריך:


75 גר' חמאה קרה


1 כוס (140 גרם) קמח עוגות ועוגיות maimon's


2 כפות (30 גרם) סוכר


1 חלמון


1 כף מים קרים




למלית גבינה:


250 גר' שוקולד לבן


1/2 (125 מ"ל) מיכל שמנת מתוקה


250 גר' גבינת שמנת 30%


250 גר' גבינת שמנת 5%


1/3 כוס (80 גרם) סוכר


4 ביצים


1/2 שקית (40 גרם)


פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's או פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's


אופן ההכנה:

הכנת הבצק הפריך:

  1. במעבד מזון מערבבים חמאה קרה וקמח עד לקבלת תערובת פירורית
  2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים בפולסים קצרים
  3. מוסיפים חלמון ומים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד
  4. מגלגלים את הבצק לצורת כדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר למשך כחצי שעה
  5. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ, משטחים אותו על גבי התבנית ואופים ב - 170 מעלות במשך כ - 12 דקות.

הכנת המלית:

  1. מחממים את השמנת המתוקה ומוזגים על גבי השוקולד הלבן. מערבבים עד לקבלת גאנש - תערובת חלקה. מכניסים למקרר למשך עד כחצי שעה
  2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות איטית את הגבינות, סוכר, פודינג וביצים
  3. שופכים תוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת העוגה:

  1. מחממים את התנור ל 150- מעלות, מכניסים תבנית עם מים בתחתית התנור
  2. מוזגים את תערובת הגבינה על גבי הבצק הפריך ואופים במשך כ- 20 דקות
  3. מנמיכים את הטמפרטורה ל - 120 מעלות ואופים עוד במשך כ 40- דקות.
  4. בתום האפייה משאירים את העוגה עוד כ- 15 דקות בתנור כשהוא כבוי מצננים, מכסים בניילון נצמד ומניחים להצטנן מחוץ למקרר.

 

 רוצים עוד מתכונים? היכנסו לאתר הבית של מיימונס!