שבוע ההמבורגר והבירה בעיצומו בארבע מבין המסעדות האיכותיות בבאר שבע: מסעדת קפאסה, מסעדת קמפאי, הספרייה וכפרה טאפאס בר. הפסטיבל שנפתח ביום ראשון יתקיים לאורך כל ימות השבוע עד ליום שני 29.5 בהם תוכלו להגיע לאחת מכל ארבע המסעדות ולהזמין אחת מבין מנות השף של המבורגר עם טעם ייחודי וחד פעמי.

מסוגלים לסיים קילו המבורגר ב12 דקות?

השנה, בנוסף להמבורגרים המטורפים שיוגשו לשולחן, יוצע אתגר עבור אלו שהמבורגר זורם להם בדם. במסעדת קפאסה יתקיים שעשועון הטריוויה "לעוף על המבורגר" בהנחיית אדיר מזוז בו תישאלו שאלות בזמן שאתם מנסים לסיים לאכול קילו המבורגר, חצי ליטר בירה ומלא צ'יפס ב-12 דק' בלבד. על כל תשובה נכונה תרוויחו 15 שניות, על תשובה שגויה תפסידו 15 שניות. הצלחתם באתגר? לא שילמתם על הארוחה וגם זכיתם ב200 שקלים למימוש במסעדה. הייתם הכי מהירים מכולם? זכיתם ב-1000 שקלים למימוש ברשת. אמיצים מספיק כדי לנסות?


השבוע ביקרנו במסעדת קפאסה, בה הוצעו בתפריט ארבע מנות שף-בורגר מעוררות תיאבון.

אוראל קימחי – המבורגר שפונדרה בבישול ארוך

מה זה שפונדרה ומה זה עושה בתוך ההמבורגר שלי? השפונדרה נחשב לאחד הנתחים המשובחים ונוטים להשתמש בו למרקים שונים, חמין, ותבשילי קדרה הדורשים בישול ארוך. טעם השפונדרה רך עסיסי ונמס בפה, ובכל ביס משאיר טעם לעוד. אין ספק שלטעום בשר שפונדרה בתוך המבורגר זו הייתה הפתעה שלא ציפינו לה. חשוב להזכיר גם את הלחמנייה עליה הוגש המבורגר השפונדרה. שלא כמו לחמניית המבורגר רגילה, ההמבורגר הוגש על לחמנייה מאודה עם איולי כמהין, בצל מוחמץ ובטטה טמפורה. הטעם המשולב של המרכיבים הללו יצרו למנה הזו טעם מיוחד שקשה מאוד להתחרות איתו.

על המנה הזו חתום השף אוראל קימחי, שידוע בתור אחד השפים המצליחים בארץ, ואף זכה בשנת 2011 במקום הראשון ובתואר "השף הטוב בעולם עד גיל 30" בתחרות בינלאומית שנערכה על ידי 'סאן פלגרינו'. לקימחי ניסיון רב שנים בעבודה במסעדות ברחבי העולם עם שלושה כוכבי מישלן, ניסיון אשר בא לביטוי באופן מוחלט במנת ההמבורגר שפונדרה המשובחת.

שף דרור שושן- ספייסי ביף בורגר

ההמבורגר המטריף הזה היה משביע ביותר, וכל ביס ממנו הצית מחדש את בלוטות הטעם. למפחדים מקצת חריף אין מה לדאוג, ההמבורגר אמנם מתובל בסלסת פלפלים שרופים שנותנים למנה טעם פיקנטי ביותר, אך לא כזה שישרוף לכם את החיך, אז שווה לטעום. ייחודית למנה היא תוספת גבינה הצד'ר (טבעונית יש לציין ואין חשש בשר - חלב) שבשילוב בשר הבקר המשובח יחד עם הבצל הקריספי וביצת העין הנוטפת, השאירו אותי להתענג על כל ביס. אפילו שקלתי להזמין עוד מנה, אבל נאלצתי לשמור מקום גם למנות נוספות.

על המנה הזו חתום השף דרור שושן- מהשפים הבולטים של המטבח האסייתי בישראל אשר עומד מאחורי שורה של למעלה מ-60 מסעדות מצליחות ברחבי הארץ. למרות התמחותו המוכרת במטבח האסייתי, לשושן יש גם ידע רחב בשילוב של בשר איכותי ומשובח יחד עם מרכיבים נוספים, שהפכו את ההמבורגר שלו לאחד המגוונים שיצא לי לטעום מזה הרבה זמן.

דרור שושן ואסף גרניט. צילום יחצ

שף אסף גרניט - המבורגר בשר בקר וחזה אווז מעושן עם ריבת בצל ביין אדום וצ'אטני מנגו.

מושחת ומפתיע- זה השם שהייתי נותן להמבורגר הזה. מושחת כי פשוט אי אפשר להתעלם מהשילוב המוצלח והמשביע של בשר הבקר וחזה אווז מעושן, טעם שמשתלב כל כך טוב וכה ערב לחיך. מה שהפתיע בהמבורגר הזה הוא המנגו בתוך המנה, טעם שונה לגמרי ממה שאנחנו רגילים לטעום בתוך המבורגר, ולגמרי עושה את ההבדל. ריבת הבצל ביין אדום המשולבת במנה אין ספק שהוסיפה גם היא טעם ייחודי שיחד הפך את ההמבורגר הזה לפשוט - מושלם.

על ההמבורגר המושחת והמפתיע הזה חתום השף אסף גרניט – רבים מכם בטח זוכרים את גרניט מהתוכנית "משחקי השף", אך לגרניט יש רזומה הרבה יותר רחב ממנחה תוכנית שף-ריאליטי. מסעדתו "פאלומר" שבלונדון הוכרזה ב2014 כמסעדה הטובה ביותר בעיר. מסעדה נוספת בה הוא שותף - "ברברי", גם היא בלונדון, זכתה לפני כשנה במקום השלישי מתוך 100 המסעדות הטובות בעולם. עם ניסיון כה מרשים ותארים שכאלו, אין ספק מדוע מנת ההמבורגר הזו היא פשוט מושלמת.

שף אליאס מטר -המבורגר עשוי מצלעות כבש, שייטל וריב עגל, מוגש עם ירקות גריל והמון טחינה

קודם כל אני חייב להגיד שאולי אני קצת משוחד בנוגע להמבורגר הזה, כי אני ממש אוהב טחינה, ובמיוחד על בשר. בניגוד להמבורגר בקר שגרתי, ההמבורגר שיצא לי לטעום כאן הפתיע עם טעם משולב של כבש, שייטל וריב עגל, מה שמצד אחד גרם לי לנסות להתמקד יותר בטעמים, ומצד שני גם ניסיתי תוך כדי להנות מהמנה. שייטל, לאלו שפחות מכירים הוא נתח בקר רך בעל סיבים קצרים וטעם עז ומשמש לצלייה קצרה וארוכה. אם מיישנים אותו כראוי הוא מעולה לשיפודים, סטייקים, וצלייה יבשה בתנור. ההמבורגר הגיע עם ירקות בגריל שהייתי עסוק בלאכול במקום לנסות לברר מה היה כל אחד מהם ומשולב בכל הטוב הזה הייתה טחינה נוטפת שכמו שציינתי מקודם, אני קצת משוחד לגביה. מנה שללא ספק מגוונת בטעמים ומושלמת לאניני החיך.

על המנה הזו חתום השף אליאס מטר - השף אליאס מטר הוא שף בעל ניסיון רב בעבודה במסעדות בעיקר באזור חיפה. הוא מגיע מהמטבח הסורי חלאבי והיה בעבר שף ובעלים של מסעדת דאנטה המצליחה בנצרת. מאז הוא ממשיך להפתיע עם מנות נוספות המשלבות טעמים ייחודיים שלא משאירות מקום לדמיון.


יחד עם ההמבורגר הגיעה בירה סמואל אדמס - בירת בוטיק שמתובלת בשני סוגי כשות בווארית בה יש פי 5 יותר כשות מאשר בבירות סטנדרטיות, ייחוד המעניק לה ארומה פרחונית מובהקת, מרירות גבוהה, ומתקתקות לתת נעימה. פייר? לא התאכזבתי.

פסטיבל הבירה וההמבורגר ממשיך עד יום שני הקרוב 29.5 ולכולכם יש את ההזדמנות ליהנות ממנו בארבע מסעדות באר שבעיות: קפאסה, קמפאי, כפרה בר, והספרייה. בחלק מן המסעדות מנות שף אחרות שלא יצא לנו לטעום אבל בהסתמך על החוויה בקפאסה, אנחנו בטוחים שלא תתאכזבו. תדאגו לשריין מקומות כבר מעכשיו באחת המסעדות לבחירתכם, העיקר שלא תפספסו את פסטיבל הבירה וההמבורגר!