פסטיבל  so French so Food, המוכר כשבוע הקולינריה הצרפתית בישראל, כבר ממש מעבר לפינה, והשנה גם תושבי באר שבע יוכלו לחוות מקרוב את הניחוחות והטעמים של המטבח האירופאי העשיר והצבעוני.

במסגרת פסטיבל הקולינריה הצרפתית, שמתקיים זאת השנה החמישית בישראל, יתארחו במסעדות שונות ברחבי הארץ כ-22 שפים צרפתים בעלי שם עולמי התחום המסעדנות והקולינריה. כאן בבאר שבע, ב-6-8 בפברואר, יארח השף הישראלי דרור שושן של מסעדת "קפאסה" את השף אלקסי סן מרטן, ממסעדת La Viscos, הנמצאת בכפר קטן הנקרא סן-סוואן באזור הפרינאים, שבדרום-מערב צרפת. 

השף אלקסי סן מרטן, דור שביעי של שפים במשפחה, הוא השף הראשי של מסעדת La Viscos, אשר מנוהלת על ידי המשפחה מזה עשרות שנים. במשך שתיים עשרה שנים עבד שף אלקסי לצד שפים גדולים, כמו ז'אן מארי גוטייה וז'אן מארק דלקור, אך לאחרונה חזר למקורותיו, כשהחליט לבשל במסעדה המשפחתית לצד אביו, השף ז'אן פייר סן מרטן.

גם בשנה שעברה השף הצעיר לקח חלק בפסטיבל, במסגרתו התארח במטבח מסעדת "אוליב-ליף" הכשרה שבמלון שרתון בתל אביב, אותה מובילים השף הישראלי שמעון ממן והשף איטלקי מיקלה בוזטו. כבר אז העיד השף אלקסי כי הבישול במטבח הישראלי, שבהרבה מאוד מקרים הוא מטבח כשר, הינו בישול מאתגר מאוד עבורו, שגרם לו לחשוב מחוץ לקופסא ולבשל בצורה חדשנית ומקורית.

השף אלקסי נאמן למסורת המשפחתית, שמפתחת גסטרונומיה מקומית ואותנטית, אך מוסיף לאלו יצירתיות, תוך שהוא לוקח את המיטב מה"מטבח החדש" ומהמסורות העתיקות גם יחד. בין מנות קלאסיות למודרניות, המטבח שלו ייפגש בפעם הראשונה עם הקהל הישראלי בשבוע הקולינריה הצרפתית בשלל מנות מיוחדות, שרק לתאר אותן גורם לתאבון שלנו להיפתח-

פתיחה

לחם פלוט לוהט עם איולי ביתי וחמאה צרפתית.

מרק קרם שורשים לבנים עם ערמונים צלויים.

ראשונות למרכז שולחן

קרודו פילה סלמון במרינדת ברנייז עם קרם בטטה, בצלי שאלוט ועלים ירוקים.

קרפצ'יו פטריות שמפיניון במרינדת דבש ויין מוסקט, עם טרטר אבוקדו ושמן אגוזי לוז.

טרין כבד אווז ואגס צלוי ביין אדום ותבלינים ארומטיים.

עיקרית לבחירה

פילה בר ים בעשבי תיבול ,תבשיל  שעועית לבנה עם שרימפס ועגבניות מיובשות, קציפת פטריות, יין לבן וטראגון.

פילה עגל צלוי בטימין ומלח ים, עם מאפה בליני תפוחי אדמה, רוטב בורגיניון, ירקות שורש, ציר בקר ויין אדום

צלעות ושקדי טלה, צלויים עם ארטישוק ירושלמי בשלושה מרקמים, ציר טלה ויין אדום וסלטון עשבי תיבול

קינוח לבחירה

עוגת פיננסייר צרפתית מסורתית, עם שקדים ודבש לצד גלידת פרלינה ביתית והפתעות מהפירנאיים.

אפקט השוקולד-  קציפת שוקולד חם, קראמבל קקאו ,נוגטין אגוזי לוז ,רוטב טופי וגלידת קרמל.

המחיר לסועד: 230 ₪. המחיר אינו כולל משקאות ושירות.