אתמול (ראשון) נפתח פסטיבל ההמבורגר והבירה Beer & Chef burger fest המתקיימת בארבע מבין מקומות הבילוי האיכותיים בבאר שבע: מסעדת קפאסה, מסעדת קמפאי, הספרייה וכפרה טאפאס בר. הפסטיבל יתקיים השבוע בימים ראשון עד חמישי 18-22.9 בהם תוכלו להגיע לאחת מכל ארבע המסעדות ולהזמין אחת מבין מנות השף של המבורגר עם טעם ייחודי וחד פעמי.

כדי לבדוק את הפסטיבל ממקור ראשון, הלך עבדכם הנאמן אל מסעדת קפאסה במרכז ביג בבאר שבע, כדי לטעום את מנות השף של הפסטיבל– המבורגרים עסיסיים ואיכותיים.

אל מסעדת קפאסה הגענו חמישה חברים בשעות הערב, כשהמסעדה מלאה בעשרות סועדים שמגיעים לטעום מנות הייחודיות למקום. קיבלנו את תפריט פסטיבל ההמבורגר עם חמש מנות המבורגר מפתות, כשלכל אחת מהן חותמת שף בלתי מבוטלת. הבחירה בין המנות הייתה קשה, כשכל מנת המבורגר היא בעלת הרכב ספציפי עם נגיעות של שף. לבסוף כל אחד מאיתנו בחר אחת ממנות ההמבורגר המוצעות בתפריט הפסטיבל.

הארוחה מתחילה!

כמובן שאי אפשר לפתוח ארוחה בלי כרובית בטמפורה –המנה הגיעה על מצע של טחינה בנגיעת אריסה, לימון כבוש, שום ופטרוזיליה. בנוסף לכרובית נהנינו גם מ"פטאטאס בראבס" – קוביות תפוחי אדמה פריכות עם איולי שום קונפי ורוטב רומסקו על בסיס עגבניות פלפלים ושקדים, עם טעם מדוייק שמזכיר ניחוחות של ברצלונה. אין ספק מנות פתיחה שחיממו אותנו טוב טוב לקראת המנה העיקרית.   

קיבלנו מנות פתיחה מצויינות שהעסיקו אותנו עד המנה העיקרית

   

שף: עומר מילר, מנת השף - המבורגר בקר ואווז מעושן עם איולי פלפלים, ביצת עין ובצל קריספי. מידת עשייה: מדיום וול.

אחרי כעשר דקות המתנה בהן היינו עסוקים במנות הראשונות הגיעו ההמבורגרים חמים ומפתים. ההמבורגר הראשון שהזמנו היה של השף עומר מילר- המבורגר בקר ואווז מעושן עם איולי פלפלים, ביצת עין ובצל קריספי. לדעתי ההמבורגר הכי עשיר בטעמים מבין התפריט. בכל ביס וביס בנתח ההמבורגר מרגישים את המומחיות בשילוב בין ביצת עין לבין קציצת בשר איכותית, החלמון של הביצה נזל ועשה חשק לאכול המבורגר נוסף. השילוב הנכון בין שני סוגי בשר בקר ואווז מעושן עם איולי פלפלים כמו גם השימוש בבצל קריספי העשיר את המנה, ואין ספק שזו אחת מנות ההמבורגר המוצלחות שטעמתי.

שף: אסף גרניט. מנת השף : המבורגר אנטריקוט עם איולי חציל שרוף, עגבניות גריל ובצל סטקיות. מידת עשייה : מדיום וול.

מהר אחרי ההזמנה קיבלנו המבורגר עסיסי ומפתה

ההמבורגר השני שטעמנו הוא של השף אסף גרניט- המבורגר אנטריקוט עם איולי חציל שרוף, עגבניות גריל ובצל סטקיות. קודם כל לדעתי בשר אנטריקוט זה תמיד טוב בידיים הנכונות, וכאן הוא היה בידיים מצויינות. התוספות של עגבניות גריל ובצל ברביקיו העשירו את המנה עם טעם שמשתלב במדוייק עם קציצת הבשר העסיסית. גולת הכותרת במנה היא לדעתי השימוש בחציל שרוף על הגריל, תוספת ששדרגה את המנה וממתגת אותה כאחת המנות הייחודיות שטעמתי. 

שף: חיים טיבי, מנת השף: המבורגר טלה פרימיום עם איולי, קונפי שום ועשבי תיבול. מידת עשייה: וול דן.

מנת ההמבורגר השלישית שהגיעה לשולחן היא של השף חיים טיבי - המבורגר טלה פרימיום עם איולי, קונפי שום ועשבי תיבול. קודם כל, המילה "פרימיום" לגמרי תואמת את בשר הבקר של ההמבורגר שהיה בשר טלה רך ואיכותי. למי שאוהב שום באוכל, אין ספק שזו המנה בשבילכם. המנה הגיעה עם שום קונפי מתובל בשמן זית ועשבי תיבול בדיוק במידה הנכונה. מנת המבורגר איכותית בהחלט.

שף: איתמר דוידוב, מנת השף: טורטייה בורגר עם גוואקמולי, עגבניות, בצל, כוסברה, סלסה רוחו פיקנטית, ופלפל חלפיניו. מידת עשייה: וול דן.

טורטייה בורגר- חידוש וטעם ייחודי

מנת ההמבורגר הרביעית שזכינו ליהנות ממנה היא של השף איתמר דוידוב- טורטייה בורגר. למראית עין אולי תטעו לחשוב שמדובר בטורטייה רגילה, אך ביס קטן מהמנה לגמרי שינה את דעתנו, שכן לא היה מדובר בהמבורגר בלחמניה פריכה, אלא בטורטייה שנותנת טעם חדש ועסיסי למנה. השימוש בטורטייה למנת המבורגר לגמרי הוכיח את עצמו לאור השילוב של בשר המבורגר איכותי עם גווקאמולי, עגבניות, בצל, וכוסברה עם הפיקנטיות של סלסה וחלפיניו. הדיוק והייחודיות מיתגו את המנה הזו כמנה הייחודית ביותר בערב הזה. מנה מומלצת לאוהבי הפיקנטיות.

שף: דרור שושן, מנת השף: המבורגר לואיזיאנה – המבורגר בקר עם קולסלואו אמריקאי, בצל קריספי עם רוטב ברביקיו ביתי.  מידת עשייה: מדיום וול.

מנת ההמבורגר האחרונה שהזמנו היא של השף דרור שושן- המבורגר לואיזיאנה. כמו שם ההמבורגר, הוא לגמרי מרגיש טעם של חו"ל, טעם שונה, אחר, שמחכים לו כל פעם מחדש, כמו היעד הזה בחו"ל שפשוט מחכים לעלות על המטוס ולהגיע לאותו מקום ספציפי כדי לטעום את ההמבורגר העסיסי שאנחנו זוכרים. אחד הדברים שהורגשו ביותר במנה הזו היא רוטב הברביקיו הביתי, שכן שמו הוא, מזכיר את טעם הבית לו אנחנו משוועים בכל ארוחה, רק שהבית הזה עומד כמסעדה בעלת מומחיות רבה, ועל כן הטעם הוא בהתאם. גם התוספת של הקולסלואו האמריקאי והבצל הקריספי הוסיפו ייחודיות למנה, ויחד עם רוטב הברביקיו וקציצת ההמבורגר האיכותית, אין ספק שזה שילוב מנצח.

לא יכולנו להעביר את הערב מבלי לעיין בתפריט הבירות המגוון של המסעדה, שאף שודרג בשל הפסטיבל. לצד תפריט הספיישל המבורגרים הוגש תפריט ספיישל בירות מגוונות: גינס, ויינשטפן, ויטוס, בוגרדן, סומברי, לף בראון, לף בלונד, לף רובי ולף רדיוז הם רק חלק מהמשקאות הרבים שעומדים בארסנל המשקאות העצום של מסעדת "קפאסה".

שומרים את המתוק לסוף

לא יכולנו לעזוב את המקום מבלי לבדוק לעומק את תפריט הקינוחים של המסעדה. לאחר התלבטות קשה החלטנו לבחור בשני קינוחים מפנקים שהקפיצו לנו את רמת הסוכר. קינוח "שחיתות"- כשמו כן הוא, קינוח בראוניס עוגיות עם כדור גלידה ואצבעות שוקולד מפתות ומתוקות. בנוסף הזמנו גם קינוח BOOST שוקולד - מאפה שוקולד בלגי נוזלי וחם ומוגש עם גלידת וניל וקראמבל קקאו, שמגיע בצד עם שוקולד נוזלי שאפשר לשפוך על כל הקינוח ועוד ללקק את האצבעות.

קינוח BOOST שוקולד בלגי שהעלה לנו את רמת הסוכר

   

השירות

דבר לא פחות חשוב מאיכות הארוחה במסעדה, הוא השירות. לאורך כל הארוחה שירתה אותנו מלצרית אדיבה בשם נטע, שלאורך כל הערב הייתה קשובה, זמינה ובקיאה בתפריט המסעדה המגוון, וידעה לעזור לנו לבחור את המנות שהכי נהנה מהן יחד עם תפריט ההמבורגר. אין ספק שזכינו בארוחה מפנקת ובשירות מעולה. גם המחיר הזול למנת שף מושקעת, הפך את החוויה למיוחדת במינה ולנו נותר רק לקוות כי הפסטיבל יהפוך למסורת שנתית בבאר שבע.

פסטיבל הבירה וההמבורגר ממשיך עד יום חמישי הקרוב 18-22.9 ולכולכם יש את ההזדמנות ליהנות ממנו בארבע מסעדות באר שבעיות : קפאסה, קמפאי, כפרה בר, והספרייה. תדאגו לשריין מקומות כבר מעכשיו באחת המסעדות לבחירתכם, העיקר שלא תפספסו את פסטיבל הבירה וההמבורגר!

השתתפו בהכנת הכתבה : טל כהן, פדריקו קאופמן, רוני ישראלוב והדר כהן. השתתפו בהכנת הכתבה: טל כהן, פדריקו קאופמן, רוני ישראלוב והדר כהן.