מונע סרטן
מחקרים הראו כי רכיבים נוגדי חימצון הנמצאים בפרי המנגו מסייעים בהגנה נגד סרטן המעי הגס, סרטן השד, לוקימיה וסרטן הערמונית.

מפחית כולסטרול
הרמות הגבוהות של סיבים, פקטין וויטמין C במנגו מסייעים בהורדת רמת הכולסטרול בדם, ובמיוחד את ה-LDL הוא הכולסטרול הרע.

מעולה לעור
המנגו מונע נקבוביות סתומות ומונע פצעונים. למטרה זו אפשר לצרוך את המנגו הן בצורה פנימית באכילה והן חיצונית במריחתו על העור.

בריא לעיניים
בכוס אחת של מנגו יש כרבע מהכמות היומית של ויטמין A, הנחוצה לתפקוד הראייה ומונעת עיוורון לילה ויובש בעיניים.

טוב לסוכרתיים
עלי המנגו טובים לאיזון רמת האינסולין בדם. אפשר להרתיח עלי מנגו במים, לתת לתערובת להספג היטב במשך הלילה ובבוקר לשתות את התמצית המסוננת. פרי המנגו בעל אינדקס גלקימי נמוך, לכן כמות מבוקרות בצריכת המנגו לא יקפיצו את רמת הסוכר שלך.

גם אלה הסובלים ממחלת הסוכרת יכולים ליהנות מטעמו המשובח של המנגו. כמות הפרי מוגבלת בהתאם לכמות הפירות המומלצת בתפריט היומי של החולה הסוכרתי, בשל תכולת הסוכר הרבה שבו (כמו בפירות אחרים). לכן יש לקחת מנגו, כתחליף למנת פרי אחרת – כמות של ½ מנגו קטן (100 גרם) מהווה מנת פרי. סוג הסוכר הוא סוכרוזה, הנספג במעי במהירות ומעלה את רמת הסוכר בדם תוך זמן קצר.

משפר את העיכול
הפאפאיה היא לא הפרי היחידי המכיל אנזימים המפרקים חלבון. ישנם מספר פירות, ביניהם המנגו, אשר בעל תכונה בריאותית זו. בנוסף לכך, הסיבים התזונתיים במנגו תורמים ומסייעים גם כן לעיכול.

לפרי המנגו יש השפעה טובה על דרכי העיכול. תכולת הסיבים התזונתיים בו היא 1.5-0.8 גר' ל-100 גר' פרי. הסיבים גורמים להגדלת נפח הפסולת במעיים וכך נמנעת עצירות.

מחזק את המערכת החיסונית
הכמות הנדיבה של ויטמין C ו-B במנגו, ובנוסף לכך כ-25 קרטונואידים, שומרים על המערכת החיסונית שלנו חזקה ובריאה.


הרכב תזונתי

100 גר' פרי מנגו מכילים:

אנרגיה 65 קלוריות
פחמימות 15 גר'
שומן 0.2 גר'
חלבון 0.5 גר'
אשלגן 200 מ"ג
סידן 10 מ"ג
זרחן 11 מ"ג
מגנזיום 18 מ"ג
סיבים תזונתיים 15-0.8 גר'

פחמימות
תכולת הפחמימות בפרי זה היא רבה: 15 גר' ל-100 גר' פרי. רובו של סוכר המנגו הוא סוכרוזה וסוכר פירות. פרי הבוסר (לא בשל) מכיל פחמימות מורכבות (עמילן), ההופכות להיות סוכרוזה בזמן הבשלת הפרי. מנגו בוסר מכיל אנטינוטראנטים - תרכובות חלבוניות המעכבות עמילאז (אנזים המאפשר עיכול עמילנים) וקטלאז (אנזים מכיל ברזל וכך הוא מגן על התאים מפני פירוק פראוקסידים בגופנו למים ולחמצן).
כאשר הפרי מבשיל, מעכבי האנזימים הופכים להיות בלתי פעילים. הדרך הטובה ביותר מבחינה תזונתית לאכילת מנגו היא בהיותו טרי ובשל.

ויטמינים

א. ויטמין A - ב-100 גר' פרי מנגו יש 250 מיקרוגרם שווי רטינול = 1/3-1/4 מכמות הצריכה היומית (RDA), שעליה ממליץ ארגון הבריאות העולמי.
הכמות המומלצת היא: גברים - 1,000 מיקרוגרם, נשים - 800 מיקרוגרם.
פרי המנגו עשיר במיוחד בקורטן (1,750 יחידות), ההופך בגוף לוויטמין A. בחימום הפרי ויטמין A נהרס באחוז זעיר. הקורטן והפיגמנטים הקרטנואידיים האחרים תורמים לצבע הצהוב- כתום של המנגו.
ב. ויטמין C - ב-100 גר' פרי מנגו יש 30 גר'= ½ כמות הצריכה היומית המומלצת שהיא 60 מ"ג. המנגו מכיל כמות גבוהה יחסית של ויטמין C. בזמן חימום הפרי, ויטמין C נהרס בכמות גדולה יחסית – כ-50 אחוז. המלצתי היא לאכול את הפרי בעודו טרי. בגלל התכולה הרבה של ויטמין C בו, כדאי לאוכלו מיד לאחר ארוחה בשרית. הסיבה - ויטמין זה יגדיל את שיעור ספיגת הברזל בבשר.

קלוריות

ב-100 גר' פרי מנגו יש 65 קלוריות. גם בדיאטות המוגבלות בקלוריות - אלה הרוצים לרזות יכולים ליהנות מטעמו המשובח של המנגו. טעמו המתוק והעסיסי עלול להטעות באשר לכמות הסוכר בו. הטעם המתוק אינו משקף בהכרח תכולת סוכר וקלוריות רבה לעומת פרי חמוץ. בפרי חמוץ אנו מרגישים את החמיצות על פני המתיקות, אך אין זה אומר, שפירות חמוצים הם דיאטטיים יותר.

ילדים
טעם המנגו חביב גם בקרב הילדים והנוער. פרי המנגו מומלץ לילדים, עקב תכולת הוויטמינים (C,A) והמינרלים הגבוהה שבו. אפשר להגיש לילדים שייק מנגו - משקה המורכב מחלב וממנגו.

הכנת פרי המנגו
אפשר להגיש מנגו טרי למאכל בדרכים שונות. נוהגים לחתוך את הפרי משני צדי הגרעין שמרכזו, ולהגיש את שני החצאים למאכל בכפית. יש המעדיפים להגיש פלחים או קוביות שהוכנו מראש.
פרי המנגו מתאים להכנת ריבות, קרישים, מיני מתיקה ולפתנים. מפלחי בוסר של מנגו בתוספת חילבה ותבלינים אחרים מכינים עמבה - מאכל חריף חמצמץ, המקובל על חלק מיוצאי ארצות המזרח התיכון. פרי המנגו מתאים לכל המתכונים עם אפרסקים.

מתכוני מנגו
את פרי המנגו ניתן לשלב במתכונים דיאטטיים רבים ובמתכוני קינוח חגיגיים, ולהלן דוגמאות להם:
א. מנגו ודגנים: ½ כוס קוביות מנגו + ½ כוס דגנים מלאים. ניתן לשלב זאת לארוחת בוקר.
ב. מנגו וגבינה: לערבב קוביות מנגו בספל עם 2 כפות גבינה קוטג' % ½ שומן לארוחה דלת קלוריות. אפשר
להוסיף גביע לבן או יוגורט ולקשט עם כפית שקדים טחונים.
ג. קוקטיל פירות (4-3 מנות): כוס קוביות מנגו + כוס קוביות תות שדה + כוס בננה/ אוכמניות + ½
כוס מיץ תפוזים להגיש בגביעים גבוהים. אפשר לקשט עם צימוקים מושרים. להגיש גם כמנת קינוח
חגיגית.
ד. שייק מנגו: ½ כוס קוביות מנגו + ¾ כוס חלב דל שומן 1% + 2 קוביות קרח. לערבל ולהגיש בגביע
גבוה עם קשית. זהו משקה מרענן לקיץ החם.

לבריאות..