19 שנה ללא רגר



טקס האזכרה השנתי לראש העיר לשעבר יצחק רגר ז"ל (1932 – 1997) נערך השבוע בחלקת ראשי העיר בבית העלמין הישן בבאר שבע.

בטקס מרגש לזכרו של ראש העיר לשעבר יצחק רגר ז"ל (1932-1997), הוקראו פרקי תהילים, נאמר קדיש, הונחו זרים ונשאו דברים מרגשים לזכרו בין היתר על ידי אלמנתו פרופ' ברכה רגר.

בשירותו הצבאי הגיע יצחק רגר לדרגת סגן אלוף. לאחר שחרורו עסק בתקשורת: בין השאר היה הכתב של קול ישראל באירופה. לאחר מכן היה מזכ"ל רשות השידור. 

לפני בחירתו לראשות עיריית באר שבע נודע בעיר כיזם ומייסד קניון הנגב בבאר שבע.

מאז 1989 כיהן כראש עיריית באר שבע מטעם הליכוד והחליף בתפקיד זה את משה זילברמן. נבחר בשנית מטעם רשימת צ"ח - רשימה מקומית עצמאית, וכיהן בתפקיד זה עד יום מותו בשנת 1997. בזכות מאבקו הציבורי בשנת 1992 זכתה באר שבע לקבל מעמד של אזור פיתוח א'. בזמנו הואץ קצב פיתוחה של העיר, נבנו בה שכונות חדשות כמו: נווה מנחם, נווה זאב, נחל בקע, שכונת רמות המורחבת ובהן נקלטו עשרות אלפי עולים. בתקופתו תוכננו פרויקטים כמו: המבואה הצפונית לעיר, הרחבת דרך הנשיאים, פיתוח המרכז האזרחי.

כאיש "קול ישראל" לשעבר הנציח את שמותיהם של רבים מוותיקי הרדיו בשכונה הדרומית בעיר סמוך לנחל בקע, ובהם משה חובב, צבי זינדר, חנוך גבתון, לאה פורת, אפרים די-זהב.

בשנת 1997 נפטר ממחלת הסרטן והוחלף על ידי סגנו, דוד בונפלד. עם מותו, הוחלף השם של שדרות הנשיאים, אחד הרחובות הראשיים בבאר שבע, הנושק לאוניברסיטה, לבית החולים סורוקה, לבית העירייה ומסתיים בקניון הנגב, ל"שדרות רגר". אחד הגשרים הסמוכים לשדרות רגר קרוי "גשר רגר". וגם בית ספר על שמו "יצחק רגר".

יהי זכרו ברוך

  

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה